П`ятниця, 29.03.2024, 04:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 8 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
12:54
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Ріяфет  ГАСИМОВ,
 депутат міської ради, фракція «За зміни в Івано-Франківську»


Місто як людина

Будь-яке місто зароджується і розвивається, як людина. Часом бувають періоди злетів, іноді ж його стан опиняється на межі виживання. На жаль, ми бачимо людей, які нікому не потрібні. У них немає стимулу розвиватися, їх життя – суцільні сірі будні.
Місту, як і людям, потрібна увага і турбота. Це аксіома життя. Коли воно відчуває підтримку – воно сяє не тільки  новими будівлями та вітринами нових  крамниць, запахом  затишних кав'ярень та неперевершеною красою парків та скверів, а й безліччю можливостей для кожного жителя.
Звісно, над належною інфраструктурою, чистим повітрям та охайністю вулиць  потрібно наполегливо й щоденно працювати, як і потрібно дати громадянам будь-якого міста шанс… Шанс випробувати свої власні сили, заявити про себе світові, шанс довести, що воно гідне найкращих та найталановитіших мешканців, найзручніших помешкань для його городян, найсвітлішого  та щасливого майбутнього…
Дуже приємно, що  наразі міська влада переймається проблемами міста, прагне його покращити, підвищити його популярність та зберегти традиції.
Сподіваюсь, що депутатський корпус зробить все від нього залежне, щоб наше місто стало культурною, духовною та спортивною столицею Галичини, куди із величезним бажанням будуть приїздити люди не тільки з України, але й Європи. Також плекаю надію, що гості нашого міста, в тому числі й іноземці, будуть проводити свій час в ньому не тільки з користю для себе, але й для міста, що проявиться в  позитивному сприянні  розвитку економіки,  дасть новий поштовх місцевим підприємствам, готелям, ресторанам, базам відпочинку, закладам культури як безпосередньо в  нашому місті, так і нашого краю.
Наше місто – Івано-Франківськ/ Станіславів  має славну історію європейського міста, що нараховує понад трьохсотлітню історію.  На мій погляд,   нашому місту, в людському еквіваленті,  років двадцять-двадцять п'ять.
Воно молоде й амбітне своєю  душею, сповнене ідей та сили їх втілювати. Що  потрібно місту?
На моє переконня, однією з рушійних сил Івано-Франківська є молоде покоління нашого міста, яке в ньому зростає та, сподіваюсь, в наступному не тільки буде в ньому проживати, але й принесе ще більший успіх обласному центру.
Безумовно, молодь, насамперед учні шкіл міста, потребують підтримки, особливо сьогодні. Інколи підтримка має бути тільки фінансова,  але й організаційна.
Для прикладу, мій колега, депутат Івано-Франківської міської ради Олександр Бубен, наважився на безпрецедентний крок – організував для хлопчаків  шкільних закладів нашого міста футзальний турнір, який у перший же рік його проведення  виправдав всі сподівання організаторів та навіть більше…  Організаторам вдалося  залучити до  спорту понад сотню школярів міста,  які із дитячим завзяттям долучились  до баталій на футзальному майданчику. Без сумніву,  значна частина тих школярів  на час проведення турніру з футзалу "Кубок Президента НФК "Ураган" Олександра Бубена" покинули  вештання вулицями міста або багатогодинне сидіння біля компютера, граючись в бозна-які ігри на ньому.
Це показовий приклад, що потребує не тільки поваги, але й наслідування. Сподіваюсь,  що незабаром івано-франківська обласна та івано-франківська міська федерації баскетболу  зможуть  провести   шкільний турнір серед  навчальних закладів обласного центру з баскетболу,  із залученням як хлопчаків, так і дівчат, що навчаються в школах  міста, із наступним долучченням до турніру  школярів з  районів області.
Сподіваюсь,  що цей намір все ж вдасться втілити, навіть не дивлячись на суттєве недофінансування з бюджету дитячого баскетболу – виду спорту,  який в останній час набрав "нового поштовху " у своєму розвитку  в нашому місті та краї. Одним з доказів може слугувати те, що наше місто увійшло в число кандитатів міст-господарів  проведення баскетбольного  чемпіонату Європи, який заплановано провести в Україні в 2015 році.
Отож, є над чим працювати та втілювати задумане…

Переглядів: 843 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]