Четвер, 28.03.2024, 13:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 1 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
11:42
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Роман ХАРУК,
депутат міської ради, фракція ВО «Свобода»




А все ж таки  Івано-Франківськ  не продається


На сторінках газети висловлюю велику вдячність громаді міста і зокрема моїм виборцям мікрорайону «Пасічна» за їхній вибір під час голосування за народних депутатів до Верховної Ради. Іванофранківці доказали всій Україні і світові, що ми є високосвідома, інтелектуальна, політично зріла нація. Ніщо не здолало наш розум – ні буковельські поїздки, ні зростання добробуту «вже сьогодні», ні прикривання і шельмування на фоні святості (то було більше святотатство). Не допомогло нечестивцям і оббріхування єдиного кандидата від ВО «Свобода» і ВО «Батьківщина» Олександра Максимовича Сича.
Під час виборчої кампанії кожного ранку мешканці міста зупиняли свої погляди на розкиданих так званих агітаційних матеріалах:  в під’їздах, на сходових клітках, під будинками на землі, на тротуарах. Щоденно вони доповнювались іншим змістом та формами. Однакові вони були тим, що завжди містили неправдиву інформацію стосовно кандидата в депутати в одномандатному виборчому окрузі № 83 Сича Олександра Максимовича.
Такої брудної виборчої компанії наше місто ще не бачило. Ось, на одному із календарів містились логотипи партій ВО «Свобода», ВО «Батьківщина»  та  фактична світлина Олександра Максимовича Сича, яка підписана  «Сич Олександр Малинович», на інших: «Сич Максим Олександрович»,   «Сич Максим Миколайович», Сич Олександр Калимович», «Сич Олександр Васильович». На іншому календарі зображена повія, обличчя якої, очевидно, за допомогою фотошопу змінено на обличчя кандидата в народні депутати по №83 одномандатному виборчому округу Сича Олександра Максимовича. На одній із нарад я  показував такі календарі представникам  прокуратури і міліції, запитавши при цьому, якою була би їхня реакція, якщо б  на таких календарях був зображений  їхній (не наш) Президент, або вищестоящий керівник, або обличчя їхніх батьків. Представники правоохоронних органів червоніли і мовчали.
Була виготовлена та розповсюджена  листівка під назвою «Що потрібно знати про Сича?», поширення якої теж мало на меті заплутати виборців. Доповнювали картину листівки «Не сич у під’їзді ти не москаль» та інші.
 Така інформація була не просто  недостовірною,  вона порочила честь і гідність Сича Олександра Максимовича, спотворювала  його особисті дані. Розроблені технології обману переслідували конкретну мету:  заплутати   виборців і в такий спосіб перешкодити вільному їх волевиявленню.
Крім того, вказані агітаційні матеріали містили неправдиву інформацію: про видавця,  тираж та  відповідального                                              за друк – Харук Р.Р., що також не відповідало дійсності. Очевидно і те, що такі агітаційні матеріали не оплачені з жодного виборчого фонду, виготовлені та поширені невідомими особами за попередньою змовою і містять ознаки злочину, передбачені ч. 3 ст. 159-1 Кримінального кодексу України. Поширення агітаційних матеріалів, що мають на меті перешкодити вільному волевиявленню громадян шляхом обману, є кримінально карним діянням, відповідальність за яке передбачена ст. 157 КК України.   
Як довірена особа кандидата в депутати по одномандатному виборчому округу № 83 Сича Олександра Максимовича я звертався в прокуратуру Івано-Франківської області з проханням за даними фактами провести дослідчу перевірку та притягнути винних до встановленої законом кримінальної відповідальності.
Протягом усієї виборчої кампанії зі сторони правоохоронних органів ніяких дій щодо виявлення злочинців не проводилось. Думається, що зараз вже дуже «активно» проводяться «слідчі дії», але ми про це не знаємо.
Все ж таки вірю, що дадуть відповідь на всі фальшування виборів. Та й  не посміють уже  ігнорувати звернення народних обранців.
Маючи  народних депутатів від ВО «Свобода» у Верховній Раді України, набагато легше буде працювати і місцевим радам. І це велика перемога народу.
Для Івано-Франківська залишаються пріоритетними питання дошкільної та шкільної освіти, житлово-комунального сектора, медицини, розвитку дорожньої інфраструктури. Щодо доріг, то в місті вже працює новий асфальтний завод, який випускає якісну продукцію, а технології укладки асфальту є набагато вищими від попередніх. Це наочно видно при укладанні асфальтного покриття в мікрорайоні «Пасічна». На жаль, напередодні виборів, партія влади і уряду Азарова, заблокували рахунки Держказначейства і дорожники вимушені були призупинити роботи. Відсутність коштів перешкоджала закупівлі бітуму та інших матеріалів. Непрофінансованими в місті залишаються багато робіт, які виконані чи вже в стадії завершення. Партія влади спрямувала кошти в східні області, щоб  «задобрити своїх» виборців. Але й там люди більш свідомі, як влада.  Регіонали не отримали «очікуваних» результатів. А в Івано-Франківську – «дулю з маком».

Переглядів: 653 | Додав: bond | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]