Четвер, 18.04.2024, 16:01
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Вересень » 20 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
11:38
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Ігор ДУТКА,
депутат міської ради,  голова фракції «Партії регіонів»


Дефіцит  професіоналізму  чи профіцит агітації?
Мені доводиться часто бувати за кордоном. Але завжди з радістю чекаю на зустріч з рідним містом. Я люблю свій Івано-Франківськ. Це справді найкраще у світі європейське місто.
Єдине «але»…  Європейське місто, але … без  європейської господарки в ньому. Не раз задаюся питанням  «чому?» . Чи то народ обирає собі непрофесійних керівників, які, вміло прикриваючись демагогією, успішно  й бездіяльно відбувають  свою каденцію, а потім зі слізьми у горлі запевняють: їм не давали можливості працювати.
Наше місто перебуває на межі: господарка занедбана, комунальні підприємства – банкрути, назрівають сотні конфліктних «бородатих» питань, які періодично перетягують зацікавлені особи, а влада тихенько собі вирішує  передвиборні проблеми. А городян і далі хвилюють три кити – сміття, тепло і дороги..
Але сесійні засідання та засідання виконкому все більше нагадують політичні ток-шоу, де щохвилини, принагідно політичні сили, які отримали найбільшу підтримку в нашому місті, ведуть активну агітацію, використовуючи для цього трибуну.
Складається враження, що нині всі задіяні у виборах. В тому числі і міський голова та секретар міської ради. І нема сумнівів, що протистояння, які сьогодні існують між провладною у місті політичною силою й мером, негативно позначаться на господарці міста. Воно не на користь міста і тих людей, які голосували за цю владу.
Безумовно, заплановані роботи будуть вестися, але швидше всього поверхово. Причина – протистояння більшості у міській раді міському голові. Господарка в цілому може не спрацювати й не підготуватися відповідно до зимового періоду, можуть, як це буває, заблокувати кошти або перекинути на інші діла. А зиму обіцяють холодною й затяжною.
З власного досвіду, а я вже втретє обраний депутатом міської ради, знаю, що під час передвиборчих кампаній завжди йде збій у роботі господарки міста.
І все тому, що інколи амбіції окремих депутатів беруть гору над здоровим глуздом
Політика на рівні місцевих рад – це мистецтво компромісу. Можна бути принциповим, але депутатом має керувати сумління і відповідальність перед виборцями в першу чергу.
Проблема нинішніх обранців – у дефіциті політичної культури і невмінні чи небажанні чути один одного.
Кожна каденція бачить розвиток міста, його галузей по-різному. Зараз, наприклад, дуже багато скарг на Єдиний розрахунковий центр. До мене як до депутата й у офіс міської організації Партії регіонів звертаються городяни з проханням втрутитися й звернутися до Президента України, в Кабінет Міністрів, що ця структура гальмує проходження заяви й виконання робіт. За час існування Центру лише погіршилася ситуація з наданням комунальних послуг населенню. Це нововведення себе не оправдало.
Я завжди говорив і не перестаю говорити, що на керівних посадах у міськвиконкомі й у галузевих відділах повинні працювати професіонали, не прив’язані ні до якої політичної сили. Але, на жаль, так не буває. Завжди та чи інша політична сила, яка контролює процес, лобіює на ту чи іншу посаду своїх представників. Але навіть партійні фахівці мають знати проблеми міста, бачити реальні шляхи їх вирішення. А ми поки що маємо те, що маємо. Двори спальних мікрорайонів переповнені сміттям, коло якого господарюють бездомні пси й безхатченки. Вулиці міста перевантажені стоянками, а дороги – ямами. Чи будуть теплими батареї – покаже місяць-другий.
А тому, як кажуть в народі, перш ніж відрізати, сім разів зваж. Бо коли втрачаєш голову, рахувати волосся вже пізно. Час уже від демагогії переходити до конкретних справ.
Бо далі так жити не можна!!!
Переглядів: 745 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Володимир  
0
А найбільший безлад у нас навколо ринку. саме там керує Дудка І.П. то ж може краще ніж тут всіх повчати засукати рукави і навести лад там де працюєш?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]