Четвер, 28.03.2024, 14:18
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 24 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
12:19
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Протистояння із забудовником


Віталій БУРКО,

депутат міськради, фракція ВО «Свобода»

 
Перебуваючи нещодавно в службовому відрядженні в Києві, я мав можливість  спостерігати за життям міста. Зокрема, серед іншого, впало в око те, що в різних мікрорайонах та в центрі зводяться нові багатоповерхові житлові будинки. Звичайно,  запримітив ряд порушень вимог чинного законодавства в галузі будівництва – багатоповерхівки зводяться в парках, скверах, в природоохоронній зоні річки Дніпра тощо. Але здивувало мене не це – подібне відбувається по всій державі. Подив викликало те, що  незважаючи на дорожнечу землі в Києві, все ж знаходиться місце для добротних дитячих майданчиків. Практично у всіх дворах, де  вдалося побувати, розташовані охайні та сучасні майданчики для дітей молодшого та старшого віку (про такі, наразі, можемо тільки мріяти). 
Думки повернули мене в рідний Івано-Франківськ, в якому наші місцеві підприємці ладні забудувати будь-який клаптик землі, навіть якщо на ньому розташовані дитячі або спортивні майданчики, чи навіть рекреаційні зони. Правда, їх власні діти мають де гратися – на приватних подвір’ях добротних будинків десь в Клузові чи Дем’яновому Лазі… А що робити дітям мікрорайонів багатоповерхової забудови?
З цієї причини я, як і інші депутати фракції ВО «Свобода» в міській раді, взяли пріоритет на будівництво та реконструкцію дитячих ігрових та спортивних майданчиків в мікрорайонах міста. На VIII сесії Івано-Франківської міської ради VI демократичного скликання було прийнято відповідну програму на 2011-2015 роки. Однак, не все так просто, як здавалося. Попередня влада залишила нам у «спадок» ряд проблемних питань, одне з яких  хочу описати.
Зразу після місцевих виборів 2010 року до мене звернулися  виборці (виборчий округ №14) з таким питанням:  протягом чотирьох років триває протистояння між мешканцями будинків №№40-46 на вул. Івасюка та забудовником – ТОВ «Прикарпаттябуд», з приводу планів забудови багатоповерхівками дитячого спортивного майданчика у згаданому дворі. Зокрема, рішенням №261 від 25.05.2007 року Івано-Франківського міськвиконкому ТзОВ «Прикарпаттябуд» було надано дозвіл на проведення проектно-пошукових робіт на будівництво багатоквартирних житлових будинків на вул. Покутській, поруч з буд. №44 (на місці згаданого майданчика). У 2009 році міською архітектурною службою видано містобудівні умови забудови цієї земельної ділянки. З цим питанням жителі будинків №40-46 вул. Івасюка звернулись з колективною заявою  до міського голови  п. Анушкевичуса В.А., голови Івано-Франківської ОДА п. Вишиванюка М.В. та в міську прокуратуру. І це дало певний результат – влада не захотіла конфліктувати з людьми перед виборами. А міський виконавчий комітет прийняв  рішення  №482 від 25.08.2010 року про скасування п.3.7 рішення МВК №261 від 25.05.2007 року про надання дозволу на проведення проектно-пошукових робіт. Здавалося, все – в цій неприємній історії поставлено крапку.
З весни 2011 року я також активно долучився до благоустрою згаданого майданчика з метою забезпечення проведення цікавого та змістовного дозвілля дітей. Для цього я  виділив кошти на закупівлю та встановлення трьох лавочок, дитячої каруселі, спортивного турніка. У 2012 році на місці діючого планується будівництво сучасного спортивного комплексу із штучним покриттям. І ось, як грім з ясного неба, 10 листопада поточного року з’являється документ, виданий інспекцією держархбудконтролю (для інформації – ця структура не підпорядкована міській раді та виконавчому комітету, а напряму обласній державній адміністрації), в якому вказано, що на ТОВ «Прикарпаттябуд» зареєстрована декларація про початок будівельних робіт саме на тій земельній ділянці, де розташований згаданий багатостраждальний майданчик. Обуренню мешканців не було меж. Зразу ж на загальних зборах було обрано ініціативну групу, подано інформацію у ЗМІ, в різні інстанції. Одночасно жителі вказаних будинків звернулися за допомогою до мене як до депутата міської ради та до депутата обласної ради від ВО «Свобода» С. Адамовича. Зараз ведеться робота по протидії планам забудівника. Мешканці настроєні рішуче – будуть пікети, перекриття вулиць, наметові містечка. Ми  всі разом будемо стояти до кінця.
Переглядів: 773 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]