Середа, 24.04.2024, 06:00
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 13 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
11:24
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
А що насправді роблять депутати?

Ольга Гоянюк, депутат міськради, фракція ВО «Свобода»
Скоро добігає рік роботи міської ради нового скликання. Звичайно, термін доволі символічний і значно малий, щоб говорити про грандіозні здобутки чи серйозні втрати. Але, безумовно, мешканців цікавить результат. І цей символічний відтинок часу є показовим для оцінки роботи депутатів. А що ж насправді роблять депутати?..
З приходом в міську раду фракція ВО «Свобода» зіткнулася з дивним парадоксом. Місто перебуває на межі: господарка занедбана, комунальні підприємства банкрути, назрівають сотні конфліктних «бородатих» питань, які періодично перетягують зацікавлені особи, а влада тихенько собі вирішує. В результаті мешканці опинились в темній завісі.
Саме тому одним з першочергових завдань, які поставили собі депутати-«свободівці», було максимальне висвітлення роботи міської ради. Депутат не повинен ховатися в кабінетах чи за депутатським кріслом. Його завдання – представляти інтереси громади та відстоювати їх. Це - як посланець народу до влади. А тому саме мешканці повинні дізнаватись про будь-які рішення першими. Почерговими кроками вдалося домогтися прозорості дій влади, виконавчого комітету та запровадити відкритість роботи депутатів. Почали із себе. Окрім діючих громадських приймалень, «свободівці» проводять регулярно депутатські прийоми. За 9 місяців депутатської роботи кожен «свободівець» провів 9-12 прийомів громадян. А ще – громадські слухання і зустрічі. Мало це чи багато – судити вам. Але чи існувало подібне у попередній каденції?.. Також виконуючи норму закону, фракція ВО «Свобода» проводить звіти своєї роботи. На кожному окрузі відбулися звіти за участю депутата-мажоритарника. А в листопаді виповнюється рік нового скликання. Звіт за річну роботу проводитиметься також вже найближчим часом.
Наступним кроком до «прозорості» став новостворений сайт міської ради, де можна дізнатися про найближчі події, ознайомитися з основними рішеннями ради (і навіть проектами, що тільки виносяться на сесію), роботою виконавчого комітету, положеннями, дізнатися інформацію про депутатський корпус, а віднедавна - переглядати пряму трансляцію сесійних засідань. Відтепер про прийняті рішення можна дізнатись не через тиждень-другий з газет чи новин по телебаченню, але й безпосередньо у момент їх ухвалення.  І тут уже нікуди не дінешся від відповідальності. Онлайн-трансляція унеможливлює маніпуляцію і перекручення дійсної роботи депутатського корпусу та мера міста. І якщо раніше, приймаючи те чи інше антисоціальне  рішення, його ініціатор потім міг «відхреститися» від своєї участі, перекладаючи відповідальність з одних рук на інші, то сьогодні, так би мовити, маємо все на тарілочці, чи точніше – на камері.
Варто не забути і про створення громадської ради, що покликана контролювати діяльність влади, про аудіо запис засідань виконавчого комітету, вихід «Вісника ради» та запроваджених фракцією «Свобода» публічних звітів міських чиновників. До речі, стосовно останніх, то мені особисто не зрозуміло, чому громада настільки пасивна. І це при повній інформаційній кампанії.
Одним словом, робота міської ради відкрита. Треба тільки хотіти її бачити і вміти аналізувати.
Переглядів: 750 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]