П`ятниця, 29.03.2024, 12:39
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 6 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
10:38
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Впорядкування продажу алкоголю в місті: дубль №2

Андрій ГНАТІВ, фракція ВО «Свобода»

Як відомо, міська рада минулого скликання зробила спробу впорядкувати продаж алкоголю в Івано-Франківську, прийнявши рішення про обмеження його продажу з 22 год. 00 хв. до 08 год. 00 хв. Проте ця спроба не мала успіху. Спершу прокуратура внесла протест на рішення, який не був підтриманий депутатською більшістю. Потім прокуратура звернулась до суду із заявою про скасування зазначеного рішення. І хоча остаточна крапка у цій справі не поставлена, оскільки перебуває на розгляді в Львівському апеляційному адміністративному суді, дія рішення міської ради зупинена відповідно до Закону України «Про прокуратуру».
Підставою винесення прокуратурою протесту та звернення до суду було те, що законодавством України не передбачено можливість часового обмеження продажу алкоголю. Проте в руках місцевої ради є інший механізм регулювання продажу алкоголю. Зокрема, згідно з п. 9 Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями», роздрібна торгівля алкогольними напоями забороняється, зокрема, у місцях, визначених органами місцевого самоврядування.
Не підтримавши протест прокурора на рішення попередників про часове обмеження продажу алкоголю, депутатська більшість продемонструвала свою принципову позицію щодо необхідності обмеження продажу алкоголю в місті. 27.09.2011 р. постійна комісія мандатна, з питань депутатської діяльності, етики, захисту прав людини, законності, взаємодії з правоохоронними органами та засобами масової інформації Івано-Франківської міської ради прийняла рішення внести на розгляд міської ради проект рішення про впорядкування торгівлі алкогольними та слабоалкогольними напоями на території м. Івано-Франківська. Це рішення було одноголосно підтримане присутніми на засіданні членами комісії. Згідно з проектом рішення, забороняється продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв на території м. Івано-Франківська:
- у закладах торгівлі, торговельна площа яких є меншою ніж 20 кв. метрів;
- у закладах торгівлі, не обладнаних відповідним торгівельно-технологічним устаткуванням   (вітрини,   прилавки, пристінні  гірки тощо), охоронною і протипожежною сигналізацією, достатнім  освітленням,  опаленням  і  вентиляцією;
- у тимчасових спорудах для провадження підприємницької діяльності;
- у закладах торгівлі, розташованих у житлових будинках, торговельна площа яких є меншою ніж 50 кв. метрів;
- у закладах торгівлі, розташованих на відстані меншій ніж 50 метрів від навчальних, спортивних закладів, закладів культури та охорони здоров`я;
- у парках, скверах та інших місцях масового відпочинку.
До проекту рішення застосовується процедура оприлюднення регуляторних актів з метою одержання зауважень та пропозицій, відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності». Крім того, проект рішення перед розглядом на сесії міської ради пройде обговорення на засіданні виконавчого комітету.
Переглядів: 739 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 ту  
0
зважаючи на те, що наша країна посідає чільне місце по дитячому алкоголізмі це правильне рішення.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]