Четвер, 18.04.2024, 14:00
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Липень » 28 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
11:41
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Маючи загальну картину, ми встановили правило

Петро Гавриш, депутат міськради, ВО «Свобода»
Цими днями громадськість міста підбиває підсумки першого півріччя роботи нової депутатської каденції. Минулися часи, коли різні «доброзичливці» лякали франківчан: мовляв, невеликий досвід теперішніх народних обранців. Однак, так би мовити, молоді депутати намагалися і намагаються ставитись до всіх питань максимально фахово, глибоко вивчаючи кожну проблему. Зокрема, це стосується «архітектурно-земельної комісії», яку я маю честь очолювати.
Згадуючи минуле, не можу не нагадати про величезну кількість невирішених питань наших «працьовитих» попередників, які перейшли нам у спадок. Депутатську комісію з перших днів буквально завалили питаннями минулих та позаминулих років, де на купу було звалене все грішне і праведне.
Раз по разу «свободівці» виїжджали на місце, знайомились з документальною історією питання, проводили зустрічі та наради. Лавину з документів ми стримали, доопрацьовуючи кожне рішення доти, доки воно не ставало зрозумілим всім і кожному. Працюючи при цьому, нагадую, на волонтерських засадах, тобто підміняючи таким доброчинним ставленням не надто сумлінних чиновників.
Вже маючи певну загальну картину, ми встановили правило: не пропускати жодного рішення, проти якого виступає громада. Зокрема, це стосується забудови мікрорайонів. Якщо забудівник не знайшов спільної мови з мешканцями – він не має права розпочинати роботу.
Ми вже маємо не одну і не дві скандальні історії, тож доводиться навіть йти на скасування попередньо виданих дозволів.
Значна провина за не надто сумлінне виконання своїх прямих посадових обов’язків лежить на управлінні архітектури виконавчого комітету та персонально службі головного архітектора міста. Вже загальновідомим став факт, що аби домогтися реформування проблемного структурного підрозділу та усунення одіозного її очільника, депутати були вимушені ліквідувати управління.
Ми переконані, що новостворений департамент містобудування та його майбутній директор уникнуть таких помилок. Адже головне завдання всіх органів місцевого самоврядування – служіння інтересам іванофранківців, чиїми податками ці органи й утримуються.
Чиновникам на руку часті контакти з представниками бізнесу, які вимушені щораз звертатись за вирішенням тих чи інших справ. Тож зменшити кількість таких контактів – одна з цілей дерегуляції. Скажімо, ми ініціювали збільшення термінів оренди земельних ділянок з звичаєвих трьох до п’яти років.
Свіжа ініціатива депутатів від ВО «Свобода» - укладання гаражними кооперативами договорів оренди землі на 49 років. Це дозволятиме, з одного боку, не втратити містові землю, а з іншого – знову ж таки мати гарантії цілості кооперативів без «випадкової» їх забудови.
Депутати виявили кількадесят невеличких, але ринково привабливих земельних ділянок, які ми плануємо виставити на відкритий аукціон.
На часі – серйозна робота з інвентаризації міської землі, яка відчутно збільшить надходження до бюджету міста, а це нові дороги, дитячі садочки, утримання міста.
Переглядів: 765 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]