П`ятниця, 29.03.2024, 15:23
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Травень » 19 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
11:02
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Депутат став ближче до виборця

Василь РЕВЧУК, депутат Івано-Франківської міськради, фракція «Батьківщина» мажоритарний виборчий округ № 21

Новообрана міська рада відрізняється від попереднього складу депутатського корпусу не тільки тим, що в ній представлені нові обличчя та нові політичні сили, але суттєвим є те, що до представницького органу Івано-Франківська депутати обирались за новою змішаною системою «50 на 50». З 60-ти депутатів 30 обрано за партійними списками політичних партій, інші 30, висунуті політичними партіями на мажоритарні округи, обирались іванофранківцями, тим самим стали ближче до виборця.
Один мажоритарний округ налічує майже 6 тисяч жителів – це як одне село. На 21-ий виборчий округ мене було висунуто ВО «Батьківщина» і сьогодні в міській раді я представляю два мікрорайони – Опришівці (колишнє село) та с. Хриплин.
Опришівці та с. Хриплин – братні села, які розділяє тільки р. Бистриця Надвірнянська. Ці два дружні мікрорайони мають подібну історію, багато спільного. Вони не тільки разом голосують, обираючи міського депутата, а й підтримують  приятельські, родинні стосунки. Навіть церкви Хриплина і  Опришівців названі на честь св. Параскевії і храмове свято священики та парафіяни відзначають двічі з різницею в тиждень – спочатку в с. Хриплині, а потім в Опришівцях.
В обидвох громад не тільки спільна історія, але й подібні проблеми, які потребують вирішення. Головні з них – це добудова шкіл, рух автобусів, благоустрій, розвиток спорту, встановлення дитячих майданчиків та ін. Як депутат-мажоритарник я напряму контактую з виборцями на вулиці, в громадському транспорті, під час проведення культурно-спортивних заходів, тому що постійно проживаю на виборчому окрузі. Після обрання мене депутатом було відкрито громадську приймальню, куди також приходять виборці із наболілими проблемами. Знаючи потреби жителів виборчого округу, проаналізувавши їх, направляються депутатські звернення, запити чи просто такі питання порушуються у сесійній залі. Так було при голосуванні за добудову шкіл на моєму окрузі при розгляді бюджету розвитку, з установлення дитячих майданчиків, будівництво яких на території округу внесено в міську програму на 2011-2015 рр.
З метою спільного вирішення проблем жителів депутат-мажоритарник повинен нагадувати представникам різних політичних сил про дотримання передвиборчих обіцянок та в певний момент донести реальну ситуацію до виборця, який не встигає слідкувати за діями політиків, а під час виборів голос кожного іванофранківця є вирішальним.
Все це реалії сьогоднішнього дня і постійна праця депутата у вирішенні проблем жителів округу та міста Івано-Франківська в цілому.
Переглядів: 782 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]