П`ятниця, 19.04.2024, 22:23
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Травень » 12 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
11:02
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Без політичного присмаку…

Руслана ВАСИЛЮК, депутат Івано-Франківської міськради, фракція «УДАР»

На жаль, сьогодні політика у  нашій державі стала найбільшим злом. Замість того, щоб  вирішувати проблеми благополуччя своїх громадян, економічного та соціального розвитку, державні мужі займаються чистої води популізмом та самозбагаченням. Саме тому хоча б на місцевому рівні необхідна повна деполітизація. Господарка, розвиток міста, побутові проблеми, проблеми з дорогами, лікарнями, навчальними закладами – ось чим повинна займатися влада на місцях. А депутати, як обранці та представники інтересів громади, повинні здійснювати контроль за «міською кухнею» і не боятися приймати рішення та нести за них відповідальність. І ці рішення теж мають бути позбавлені політичного присмаку.
Якось стало природним, що депутата помічають за сам процес діяльності, за «рух питань», а результат – справа другорядна. Так бути не повинно. В умовах економічної та політичної кризи, коли все більше нівелюється роль місцевого самоврядування, коли місцевий бюджет є досить непростим (за І квартал – дефіцит понад 3 млн. грн., а виконання  бюджету розвитку за 4 місяці – 13% від затвердженого плану на рік), дуже важливо приймати збалансовані та стратегічні рішення, які розраховані на довготривалий результат. Щоб хоч якось приглушити синдром «ямкового ремонту» в господарці… Адже маскуючи проблеми, вирішити їх неможливо. Тут потрібен комплексний підхід та відмова від радянських стереотипів. Крім того, бюджетні кошти треба витрачати розважливо, економно та не забувати розставляти пріоритети.
Порівняємо цифри. В бюджеті на 2011 рік закладено 250 тис. грн. на лікування онкохворих дітей (коли в середньому на курс хіміотерапії потрібно 50-80 тис. грн. Про пересадку кісткового мозку вже й не згадую…) та виділено 250 тис. грн. для заявки та підготовки ФК «Прикарпаття» до участі в першій лізі. Хоча питання фінансування команди вже давно можна було узгодити з інвестором. До слова, сумні результати матчу 7 травня – ІІ ліга, думаю й перспективи не веселіші….
А от на чому просто злочинно економити – це на здоров’ї дітей. Але, на жаль, лише за один місяць – дві резонансні події: закриття санстанцією молочної кухні (за 10 років не був зроблений капремонт, а обладнанню вже років 40) та шкідливе харківське молоко в дитсадочках. Постають питання, чому станом приміщення молочної кухні не цікавилися  аж до припису про закриття і куди дивилася тендерна комісія, обираючи найдешевше молоко, «не звернувши» увагу на те, що термін його зберігання 30 діб при температурі +25?
І таких проблем безліч, але сподіваюся, що нам вистачить здорового глузду вирішувати їх спільно, крок за кроком, без зайвих протистоянь.
Переглядів: 756 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Helay  
0
Alakazaam-information found, prolebm solved, thanks!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]