П`ятниця, 19.04.2024, 01:46
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Травень » 5 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
12:43
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Влада без влади

Володимир Олійник, депутат обласної ради, фракція «Наша Україна»


Перед виборами досвідчений місцевий політик та громадський діяч Михайло Івасютин, рекомендуючи мені балотуватися вдруге до міської ради, сказав: «Депутат обласної ради потрібен один раз, коли голосуватимуть за голову обласної ради. Потім усі питання вирішуватиме або ОДА, або сформоване керівництво обласної ради». Не хотілося у це вірити. Тим більше, що молоді політики переважно ламають стереотипи, але зараз все складається саме так. Рішення обласної ради переважно готуються або управліннями облдержадміністрації, або апаратом обласної ради. За менш як півроку роботи обласної ради не вдалося внести жодної зміни до рішення. Так само жодного рішення комісії з питань молодіжної політики і спорту відповідне управління облдержадміністрації не виконало.
Це реальний приклад розбалансованості влади і приклад десятиліттями сформованої машини «ВЛАДА».
А представлення інтересів людей через депутата взагалі виглядає як «ВЛАДА без влади». У першому випадку ВЛАДА – передані людьми повноваження для управління областю, у другому випадку «влада» - можливість здійснювати ці повноваження. Люди звертаються до депутата обласної ради, як майже до останньої інстанції. І здавалося б, що депутат облради, обраний, наприклад, від міста, мав би вказати міському голові, міському суду, міській прокуратурі, міській міліції і всім «нижчестоящим» органам влади, що потрібно поправити у їх роботі. Натомість єдине, що справді можна зробити, – «вказати» через депутатське звернення або запит, але засобів впливу, якщо на цей запит відповідні органи не відреагують, уже немає. Ще на другій сесії виголосив депутатський запит, пов'язаний з необхідністю рекламування (інформаційної кампанії) тих закладів або спортивно-оздоровчих об’єктів, які є на території області, де наша молодь може знаходити альтернативу шкідливим звичкам. Йшлося про соціальні ролики на місцевому ТБ, плакати, біл-борди, буклети. І що б ви думали? Чергова відписка. Виявляється, що у нас усе робиться! Зараз готую повторний запит.
Зараз пишу дві програми: «Пропаганда здорового способу життя в області» і «Пропаганда активного способу життя сільської молоді», бо розумію, що зміни в суспільстві робитиме наша молодь – здорова і активна!
Переглядів: 727 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Фелікс  
0
О, Володик рознюнявся! А що він міняв систему коли був начальником управління внутрішньої політики ОДА за каденції Палійчука? Кар"єрист наш Володик рідкісний!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]