Середа, 24.04.2024, 15:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Листопад » 12 » Треба думати, що буде далі
15:13
Треба думати, що буде далі
Підбиваючи своєрідний проміжний підсумок, серед позитиву Микола Олексійович відзначив те, що місто увійшло в епідемію з теплом і водою. Але передовсім треба думати про матеріально-технічне забезпечення лікарень. «Якщо лікарні і мали якийсь запас (очевидно, ліків), то він був невеликий», — зауважив пан Недоступ. Найгірше ж, за його словами, те, що «місто увійшло в епідемію без тих людей, які мали б бути щеплені».
— Документи й інструкції у нас були, але такого ніхто не чекав, — зізнався головний державний санітарний лікар обласного центру. – Стільки хворих на пневмонію ще не було. Щодо організаційних заходів, то ми зробили все належне. Санстанція працює без вихідних. Лікувальним і соціальним закладам для проведення дезінфекції ми видали 500 кілограм хлорактиву. І ще є запас. Ми були у тролейбусному парку на випуску тролейбусів. Так, тролейбуси там миють. Там порядок. Були у «Водоекотехпромі». Там теж порядок. Це правда. Взагалі, все залежить від першого керівника. І про це треба говорити.
Загалом за останній час міська санстанція, за словами її керівника, перевірила 194 об’єкти. Серед них 28 лікувальних закладів, вісім закладів із цілодобовим перебуванням дітей, всі ринки міста, аеропорт, вокзал, кінотеатри, автопідприємства тощо. За результатами перевірок накладено 27 штрафів, видано дві постанови про тимчасове призупинення експлуатації об’єктів.
Головний державний санітарний лікар обласного центру також наголосив на тому, що владі та медикам в першу чергу треба подумати, де під час епідемій розміщувати хворих, додавши, що, найімовірніше, це має бути центральна міська клінічна лікарня. Міський голова Віктор Анушкевичус з цим погодився і зазначив, що на центральну міську клінічну лікарню очікує реорганізація. Але, як висловився мер, «над цим ще треба добре подумати».
Заступник головного лікаря центральної міської клінічної лікарні Олександр Мудрий повідомив, що всі відділення, окрім хірургії та судинної неврології, перепрофільовані на приймання хворих з пневмонією. Станом на вівторок лише за одну добу в ЦМКЛ госпіталізовано 30 хворих і більше госпіталізовувати людей вже нікуди. Подібна ситуація й у міській клінічній лікарні №1. Переповнена й міська дитяча лікарня, де перебувають 240 осіб. Тут також відчутний брак медикаментів. Якщо б епідситуація ускладнилась, то 200 додаткових ліжок медики готові розгорнути на базі денних стаціонарів міських поліклінік.
За час епідемії захворіли 176 медиків.
Левко Кутинський
Переглядів: 1167 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]