Четвер, 28.03.2024, 21:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 6 » TPИБУНА ДЕПУТАТА
13:42
TPИБУНА ДЕПУТАТА
Івано-Франківськ – в парадоксальних умовах



Ігор РОСИПАЙЛО,
депутат міськради,                       
фракція «УДАР-Громадський форум»

Конституція України каже: «Український народ або його частина здійснюють владу безпосередньо на загальнодержавних і місцевих виборах, всеукраїнських і місцевих референдумах, мітингах, демонстраціях, зборах громадян, через народні ініціативи тощо».
Кожен свідомий громадянин повинен розуміти, що люди обирають владу. І чим більше в Україні буде таких свідомих громадян, тим важче буде владі фальсифікувати вибори. Потрібно пам’ятати: всіх не купиш, не залякаєш і не примусиш! Найбільшою проблемою в нас на сьогодні є пасивність людей і такий стан влаштовує теперішню владу. В Європі будь-яка ініціатива влади щодо погіршення соціально-побутових умов або підняття тих чи інших тарифів наштовхується на активний опір населення. Люди знають, що тільки своєю активною позицією вони можуть впливати на владу. Тому завданням УДАРу в довгостроковій перспективі є навчити сьогоднішню молодь не бути байдужою, активно відстоювати свою думку, здійснювати контроль за діяльністю влади. Тільки таким чином ми в майбутньому будемо мати таку громаду, якій не буде байдуже, в якому стані наші дороги, в яких умовах ми живемо, що робить влада, які рішення вона приймає та як виконує задекларовані програми!
Для влади основним принципом роботи має бути відповідальність. Сьогодні Івано-Франківськ живе в парадоксальних умовах. Всі процеси життєдіяльності міста відбуваються в режимі автопілоту. Найголовніше, що за провали будь-яких програм, за невиконання тих чи інших завдань ніхто не несе відповідальності! Виконавча влада на чолі з міським головою працює зараз за принципом: головне пообіцяти, а далі видно буде.
Так, пригадую, 19 березня на засідання виконавчого комітету міський голова дав протокольне доручення своєму заступнику виготовити для ярмарків дерев’яні конструкції.  Я ще тоді говорив, коментуючи таку обіцянку мера, що це малоймовірно, і нічого не буде зроблено, в чому сьогодні всі переконалися. Але найстрашніше не те, що  мер пообіцяв і не зробив. Проблема в тому, що виконавча влада не боїться відповідальності, жоден чиновник різного рівня не поніс покарання за бездіяльність чи халатне ставлення до своїх обов’язків. Тому сьогодні Фракція «УДАР- Громадський форум» ще ретельніше буде відслідковувати кожен крок та кожне рішення наших чиновників на чолі з міським головою. Ми будемо надавати публічності найгострішим проблемам та сумнівним рішенням, щоб громадськість розуміла роботу міської влади –  як виконавчої, так і представницької. Сьогодні не пити чай потрібно, а наполегливо працювати!
Щодо роботи депутатського корпусу, то ситуація в Івано-Франківській міській раді теж досить цікава. В нас сформована більшість, яка вже не перший рік практично одноосібно приймає стратегічні рішення, керує всіма процесами в місті, але ніяк не може поставити крапку в протистоянні  з міським головою. Хоча може відправити його у відставку вже сьогодні. Напевно, таке публічне  міряння м’язами і перебування в процесі постійної невизначеності комусь вигідне! Тільки час розставить всі крапки над «і».

Переглядів: 560 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]