П`ятниця, 29.03.2024, 04:36
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Вересень » 11 » ТЕМА
11:08
ТЕМА

Порошенко вказав  на Гончарука
Новим головою ІФОДА став підприємець, депутат, «фронтовик»


9 вересня Президент Петро Порошенко звільнив Андрія Троценка з посади голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації та призначив на цю посаду Олега Гончарука.

Зміна голів обласних державних адміністрацій відбулася і в ряді інших областей. Така ротація від Президента є закономірною. Адже кадрові зміни на рівні областей та районів відбуваються після кожних чергових президентських виборів.
Загалом останні вибори президента призвели до часткового переформатування владної коаліції у напрямку посилення квотних позицій «УДАРу» (а з наближенням парламентських виборів ще й яценюківських «фронтовиків») коштом «тимошенківської» ВО «Батьківщини» та ВО «Свободи». На думку експертів, зміни, що відбуваються сьогодні, – це продовження кадрової політики за старими правилами гри, яке є радше закономірним, ніж  «хорошим» чи «поганим». І так, очевидно, буде до перенесення повноважень на місця, коли керівників областей обиратимуть місцеві громади. Аж тоді отримаємо нову «коломийку». До речі, за нинішніх реалій державного розбалансування не факт, що кращу.
З огляду на те, що більшість голів ОДА, призначених одразу після втечі Януковича, були елементарним квотним розподілом посад між трьома ключовими політичними переможцями («Батьківщиною», «Свободою», меншою мірою «УДАРом»), їхня легітимність була сумнівною, а самі призначенці, як і увесь новосформований уряд, відповідали категорії «т.в.о.». Сумнівною була і нова система лідерства у регіонах різних політичних сил, що склалася внаслідок квотного принципу розподілу посад. Нагадаємо, в результаті президентських виборів на Прикарпатті виборець віддав перевагу Петру  Порошенку, тоді як раніше тут домінувала Юлія Тимошенко.
Так, ставленик ВО «Батьківщина» Андрій Троценко неодноразово заявляв, що не боїться залишити крісло голови, адже розуміє, що, як і в.о. Президента України Олександр Турчинов, який його призначив на посаду 2 березня цього року, є фактично виконуючим обов’язки на певний період. Загалом тепер вже екс-голові ІФОДА Андрію Троценку за час його перебування на посаді варто поставити оцінку «добре». В непростих постреволюційних реаліях йому все-таки вдалося «втримати ситуацію». Хоч, звичайно, найкраще потенціал  Андрія Володимировича Троценка міг би розкритися в мирний час.
Голова ОДА Олег Романович Гончарук до призначення працював генеральним директором кондитерського підприємства ТОВ «Лігос», є депутатом Івано-Франківської міськради від «Фронту змін» Арсенія Яценюка. Після президентських виборів Олег Гончарук приєднався до партії Президента Петра Порошенка, увійшов у фракцію «Блок Петра Порошенка» в міській раді.
Прізвище Гончарук – на Прикарпатті доволі відоме. Батько новопризначеного голови – Роман Дмитрович Гончарук – будівельник з 40-річним стажем. У 1990 році працював заступником міського голови Івано-Франківська, згодом – заступником голови Тисменицької райдержадміністрації, а в 1997-му очолив Надвірнянську РДА. У 2002 році  став заступником голови правління-технічним директором ВАТ «Нафтохімік Прикарпаття».  Займався будівництвом гірськолижного курорту «Буковель».
Антін ТИМУРА

 

Переглядів: 708 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]