Четвер, 25.04.2024, 16:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Серпень » 5 » ТЕМА
11:15
ТЕМА
У Кафірістані все спокійно?
У віртуальній країні, що на два тижні розгорнулася на Яворівському полігоні (Львівщина), пройшли найпотужніші в Європі військові тактичні навчання "РЕПІД ТРАЙДЕНТ-2011".
Сценарій тактичного навчання передбачає дії спеціально створеного багатонаціонального підрозділу в умовній країні під назвою Кафірістан. За легендою, миротворці здійснюють висадку тактичного повітряного десанту, відшуковують та знешкоджують незаконні озброєні формування, які загрожують мирному життю мешканців Кафірістану.
Допомогти у стабілізації ситуації у цій віртуальній країні, виконати низку завдань миротворчого та гуманітарного характеру, а на завершення передати контроль над Кафірістаном його національним збройним силам та повернутися у пункти постійної дислокації – таке завдання під час тактичних навчань "Репід Трайдент-2011" повинні виконати представники Збройних сил 13 країн Європи та Північної Америки, що входять до Північноатлантичного альянсу, або є країнами-партнерами програми "Партнерство заради миру". 
А 28-го липня у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (більш відомому українцям як Яворівський полігон, що на Львівщині) пройшов День високоповажних осіб українсько-американських тактичних навчань "Репід Трайдент-2011", на який прибув вищий командний склад Збройних сил України, військові закордонні делегації та дипломатичні представники 13 країн-учасниць. Зокрема, за ходом навчань спостерігали т.в.о. начальника Генштабу – Головнокомандувача ЗСУ генерал-лейтенант Володимир Артюх, командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Геннадій Воробйов, інші посадові особи оборонного відомства. Загалом міжнародне представництво у День високоповажних гостей нараховувало понад 50 осіб. Також були присутні представники більш як 20 українських та зарубіжних мас-медіа.
Гості ознайомилися з підготовкою підрозділів, які беруть участь у "Репід Трайдент-2011". Зокрема, на навчальному полі підготовки аеромобільних підрозділів – майданчику десантування "Бурякова нива" вони побачили, як особовий склад аеромобільних та повітрянодесантних підрозділів України, Молдови, Канади, Польщі та Білорусі здійснили висадку тактичного повітряного десанту. Із українського військово-транспортного літака Іл-76 здійснили стрибок понад 250 аеромобілістів, а з двох американських військово-транспортних С-130 "Геркулес" – понад 200 військовослужбовців різних націй. Стрибки виконувались з висоти 600-800 метрів. Варто зазначити, що ці військові літаки з десантниками на борту злітали з Івано-Франківська – з військового аеродрому 114-ї бригади тактичної авіації.
Представники іноземних військових делегацій також оглянули вісім навчальних місць. Зокрема, ознайомились з порядком проведення спеціальної обробки особового складу та техніки підрозділом радіохімічного і бактеріологічного захисту. "В Україні пам'ятають, що таке хімічна та радіаційна небезпека. Нам є чому повчитись в українських військових. Адже на заході ці навички дещо формалізувались", – сказав журналістам тризірковий американський генерал Марк Хертлінг. Також гості спостерігали за проведенням конвою механізованим взводом ЗС Республіки Сербія, після чого побували на заняттях інструкторів ЗС Польщі з порядку здійснення пошукових дій та відвідали КПП, на якому інструктори ЗС Молдови навчали несенню служби на контрольно-перепускному пункті. Делегація побувала на тактичному навчанні під керівництвом українських військових інструкторів з використанням системи імітації двостороннього вогневого контакту MILES.
На брифінгу, який генерали дали просто неба, перед командним пунктом, т.в.о. начальника Генштабу – Головнокомандувача ЗСУ генерал-лейтенант Володимир Артюх зазначив: "Збройні сили України проводять активну митротворчу діяльність. Цьогорічні військові тактичні навчання – найбільші в Європі, а це значить, що ми маємо можливість отримати найкращий досвід узгоджених миротворчих дій".
Наш кор.
Переглядів: 887 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]