Четвер, 28.03.2024, 11:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Липень » 24 » СУСПІЛЬСТВО
10:30
СУСПІЛЬСТВО

Пенсії на пошті
Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» впродовж багатьох років виконує важливу соціальну функцію, покладену на нього державою, – здійснення виплат та доставки пенсій і державної матеріальної допомоги різним категоріям населення України.


Ці послуги надаються в усіх поштових відділеннях, яких майже 14 тисяч по Україні, навіть у найвіддаленіших населених пунктах. Щомісяця в об’єктах поштового зв’язку виплачується від 10 до 25  видів соціальних допомог залежно від регіону.
На сьогодні  в УДППЗ «Укрпошта» обслуговуються 6,5 млн. пенсіонерів та понад 1,3 млн. одержувачів  соціальних  допомог.
Користуючись послугами Укрпошти, пенсіонери та отримувачі державної матеріальної допомоги мають низку переваг.
Насамперед це зручне розташування поштових відділень майже в кожному населеному пункті. Попри те, що деякі з них нерентабельні й часто збиткові, УДППЗ «Укрпошта» основне своє завдання вбачає в збереженні наявних відділень. Доходи від майже 50 видів послуг дають змогу підприємству утримувати розгалужену мережу поштових відділень та підвищувати оплату праці листонош, надзвичайно важливої, зокрема й у соціальному сенсі, професії.
Людський чинник відіграє суттєву роль у якісному обслуговуванні споживачів. На сьогодні в умовах нинішньої демографічної ситуації та погіршення сільської інфраструктури поштарі виконують функції соціальних працівників. Від їхньої роботи, уваги, допомоги залежить ставлення людей до державних органів, зокрема й до влади.
Завдяки листоношам громадяни можуть скористатися багатьма додатковими послугами: придбати необхідні товари, передплатити улюблені видання, сплатити комунальні послуги тощо. Це конче необхідно передусім для літніх і немічних людей, інвалідів, матерів з маленькими дітьми.
Найбільшим надбанням держави в особі національного оператора поштового зв’язку є безкоштовна доставка належних людям коштів додому. Загалом кожен споживач на власний розсуд може обрати форму обслуговування – у відділенні поштового зв’язку чи вдома, як кому зручніше. Поштарі обов’язково доставлять грошову допомогу додому незалежно від місця проживання пенсіонера, незважаючи на погодні та інші умови.
Також дуже важливо, що кошти одержувачів пенсій та грошової допомоги, які виплачуються на пошті, мають виключно цільове призначення. Стабільність та надійність роботи підприємства підтверджені складними роками економічної кризи.
 Укрпошта, усвідомлюючи свою важливу соціальну місію в суспільстві, готова й надалі докладати якнайбільше зусиль, щоб гарантувати нашим громадянам максимальну зручність у користуванні послугами поштового зв’язку.
Яна ШПЕТ

 

Переглядів: 586 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]