Четвер, 18.04.2024, 13:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Липень » 17 » СУСПІЛЬСТВО
10:37
СУСПІЛЬСТВО

«Батьківщина» оновить команду
ВО «Батьківщина» готується до внутрішньопартійної люстрації. Переглядатиметься  склад усіх первинних партійних ланок. Партія готується до походу на наступні вибори з оновленою командою, конструктивною програмою дій і реформування України, – про це йшлося на прес-конференції народних депутатів від ВО «Батьківщина» Дмитра Шлемка та Василя Гладія, присвяченій 15-річчю заснування партії.
Партія ВО «Батьківщина» була заснована на установчому з’їзді 9 липня 1999 року на базі Всеукраїнської громадської організації «Союз миролюбивих сил «Батьківщина». 16 вересня 1999 року була зареєстрована в міністерстві юстиції України. На другому з’їзді партії 18 грудня 1999 року головою «Батьківщини» була обрана Юлія Тимошенко, яка незмінно займає цей пост ось уже майже 15 років.
З 2002 року і донині партія ВО «Батьківщина» є незмінний учасник виборчих перегонів до Верховної Ради України, місцевих органів влади.
«За всю свою політичну історію «Батьківщина», чи то при владі, чи то в опозиції, ніколи не зраджувала виборців та не відступала від своїх засадничих принципів, – наголосив голова обласної організації ВО «Батьківщина» Дмитро Шлемко. – Це чи не єдина політична сила в країні, яка ніколи не співпрацювала з антинародними режимами – спочатку Кучми, а потім Януковича, і завжди перебувала в жорсткій опозиції до них». За цей період по всій країні партією були організовані акції «Україна без Кучми», «Повстань, Україно!», «Вставай, Україно!», імпічмент Президенту. Саме «Батьківщина» через свою принципову позицію і небажання домовлятися з доморощеними українськими диктаторами найбільше постраждала від політичних репресій і кримінальних переслідувань. Причому гонінням піддавалися не лише лідери партії, а й рядові члени, їхні родини.
Загалом, партію «Батьківщина» можна сміливо назвати «партією Майдану». Її  лідери та активісти зробили найбільш вагомий внесок у перемогу цих двох революцій – Помаранчевої та Революції Гідності, переконані нардепи.
Депутати від «Батьківщини», ризикуючи свободою і життям, очолили організаційні структури другого Майдану, стали його комендантами з перших днів протистоянь, коли до перемоги було ще дуже далеко і вона була зовсім неочевидною. Проти них порушували кримінальні справи, погрожували і шантажували, арештовували майно, спалювали машини, але вони вистояли.
Після перемоги Революції Гідності і втечі Януковича, в найтяжчі для країни дні, коли все валилося, економіка була на грані дефолту, а Путін розпочав війну й окупацію Криму, саме представники «Батьківщини», на відміну від своїх колег по тодішній опозиції, не побоялися взяти на себе відповідальність за державу і зайняти ключові пости.
У Верховній Раді України разом з іншими фракціями найчисельніша «Батьківщина» прийняла закон «Про люстрацію суддів», ліквідувала спецпідрозділ «Беркут», створила Національну гвардію України. В державі вже немає політичних в’язнів, ліквідовано Податкову міліцію, яка мордувала малий і середній бізнес. «Батьківщина» разом з іншими політичними силами прийняла всі необхідні закони для запровадження безвізового режиму з Євросоюзом.
Сьогодні, коли на окремих територіях країни йде війна, члени партії або є активними учасниками АТО на сході України, або доставляють туди продукти харчування, медикаменти, військове спорядження, бронежилети, допомагають біженцям, коштами.
Політики зауважили, що сьогодні конче необхідно вводити на Донбасі воєнний стан та призначити дострокові парламенські вибори.

Переглядів: 572 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]