Субота, 20.04.2024, 05:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 24 » СУСПІЛЬСТВО
10:25
СУСПІЛЬСТВО

Як вплинуло на ваш сімейний бюджет зростання цін  на продукти харчування?

vox populi
– Олександра, продавець-консультант:
– Негативно вплинуло, бо за звичні на нашому столі м'ясні вироби, овочі та фрукти доводиться платити значно дорожче, ніж раніше. Поки що нам вдається не економити на їжі і купувати все, як зазвичай, але зі зростанням вартості комунальних послуг доведеться вибирати, які продукти купувати, які ні, адже без дечого з їжі обійтись можна, а от без води, газу та світла – ніяк.


– Мирослава, держслужбовець:
– Дуже відчутно для нашої сім’ї подорожчання продуктів. Навіть такі традиційні наші овочі, як картопля, буряк і морква коштують стільки, як ще недавно коштували банани. Про м'ясо я взагалі мовчу. Ми з чоловіком почали економити, купуємо продуктів значно менше. Хіба що на Великдень купили всього, як раніше, адже свято.


– Соломія, підприємець:
– Звісно, все подорожчало, і це, напевно, ще не межа. Продукти, комунальні послуги, бензин… Ми трохи почали економити, але ще  тримаємось. Та хочу сказати, що не стогнемо і не нарікаємо, а з розумінням ставимось до того, що керівництву країни нема іншого виходу, як проводити реформи, і це не буде безболісно. Та ми згідні потерпіти, лиш би Україна була вільною і влада чесною, тоді ми ще заживемо, дасть Бог.


– Ростислав, бізнесмен:
– Я подорожчання помітив особливо на бензозаправках, бо туди частенько навідуюсь. А продукти у мене купує дружина. Вона казала, що все трохи дорожчає. Але в нас непогане фінансове становище, тож я не помічав, щоб ми стали харчуватись гірше, ніж раніше.


– Олександр, робітник:
– Продукти подорожчали однозначно. Ми тепер купуємо тільки необхідне, а фрукти – тільки дітям. Будемо відстежувати, в яких магазинах і на що будуть знижки, і там будемо купувати. Це забере трохи часу, зате зекономить гроші. Я по роду своєї діяльності мушу весь час їздити на машині, тож мене дуже хвилює вартість пального, яка сильно виросла. Тішу себе тим, що це явище – тимчасове.


– Люба,  заробітчанка:
– Я тільки повернулась із заробітків, крім хліба і молока, ще нічого не купувала, бо маю кредити. Сплатила те, що була винна банкові. Маю кролів і курей, овочі з села передали, то нічого не купую. Тому поки що не помітила, чи зросли ціни і як саме.
Опитував Тарас ЯКОВИН

Переглядів: 629 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]