П`ятниця, 19.04.2024, 10:56
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Грудень » 26 » СУСПІЛЬСТВО
11:18
СУСПІЛЬСТВО
Щоб у новому році бути на коні

Новий 2014 рік підступає обережно, і ніби вагаючись, соромливо стукає у двері. Він, як розгублений гість, що прийшов не зовсім вчасно, почувається нерішуче. Певно, навіть трохи сердиться: нестихаюча політична круговерть відсунула очікування його приходу на другий план. Проте, за щільною заслоною політичних емоцій, де-не-де видніються вже запалені на деяких ялинках грайливі новорічні вогники. Незважаючи ні на що, країна потроху поринає в особливий хвойно-мандариново-шоколадний аромат свята, а зелені ялинки в домівках та офісах жваво тремтять під барвистими прикрасами. І, як сніг на голову, звалюється усвідомлення - через якихось п’ять днів Новий рік!

Триматися «в сідлі»
31 січня рік, що минає – рік чорної водяної Змії, передасть естафету наступнику, яким, відповідно до східної астрології, стане рік дерев’яного Коня. Причому не звичайного, а синього. Цей дивак-скакун велелюбний, сміливий, працьовитий, полюбляє ризик. Кінь завжди прагне простору, улюблене його заняття – невпинний біг назустріч новим  горизонтам. Тому наступний рік, як запевняють астрологи, принагідний час, щоб від тупцювання на місці, тобто розрахунків і спостереження, нарешті перейти до конкретної справи.
Аби у наступному році втримати «в шорах» фортуну, знавці астрології підказують визначити мету ще на самісінькому старті річного «забігу», а протягом року направляти енергію і сили на її досягнення. І тоді результат не забариться. У наступні 12 місяців буде легше ухвалювати несподівані рішення для розвитку бізнесу чи кар’єри. Головне – не проґавити удачу і вчасно вставити чобіт у стремено. Натомість очікувати на виконання старих планів у 2014-му не варто.
Стародавні китайські астрологи вважали коня символом природної енергії і величезної фізичної сили, тому в наступному році варто засукати рукави, працювати і ще раз працювати: зі старанними трударями конячка запанібрата. Будь-яка праця буде гідно оцінена і винагороджена.
Синьогривий жеребчик обіцяє облагодіяти шквалом нових ідей усіх тих, хто працює у творчій сфері. Їм у наступні 365 днів астрологи наполегливо рекомендують пильніше придивлятися до нових цікавих проектів. 2014 рік – сприятливий період для наукових відкриттів та технічних розробок.     
Під пильним оком Коня опиняться також усі спортсмени. Якщо ви давно вже збираєтесь кинути палити, взяти за правило бігати щоранку та інтенсивно скидати зайву вагу – прийдешній рік саме час для цього, вважають фахівці-астрологи. Конячка підтримає вас у цьому починанні.  
Рік Коня збере під свої прапори людей, для яких важливі подружні узи та соціальна стабільність. У новому році для досягнення успіху, як і раніше, бажано мати гідних супутників життя, надійних ділових партнерів. Але якщо таких у вас поки що немає, на початку року краще їх не заводити. Для цього сприятливішою буде друга половина року. У перші шість місяців 2014-го почастішають трудові сварки поміж колегами.  
У цілому рік прийдешній, запевняють звіздарі, можна поділити на дві половини. У першій віжки успіху баского 2014-го року буде втримати важко. З самого початку року багато звичних, роками перевірених схем на роботі почнуть давати збій, доведеться бути гнучкими та пристосовуватись до нових обставин. Важливо не піддаватися панічним настроям. І вже у другій половині року зможете видихнути з полегшенням. Настане чудовий час для бізнесу, підходящий період для реалізації самостійних проектів, нових починань і найсміливіших ідей.  
Також шибайголовець-скакун, що супроводжуватиме нас протягом наступних 365 днів, на відміну від Змії, підбурює на легковажне ставлення до грошей. Як наслідок, астрологи обіцяють неабиякі метаморфози у світовій економіці. Одні країни посилять свої економічні потужності, водночас на інших чекає економічний колапс. Протягом року будуть спостерігатися значні коливання цін і нестабільність на фондових ринках.

У новий рік –  у всеозброєнні
Зустрічати рік Коня треба весело. Сценарій із переглядом новорічного відеоряду по телевізору та улюбленим олів’є прибережіть до майбутніх застіль. А у ніч на 2014-й треба «відсмалювати» до знемоги, зривати голоси в караоке і сміливо відтанцьовувати усі ноги на диско! Так, щоб новорічна ніч забарвила небуденністю всі триста шістдесят п’ять наступних днів. На святкове гощення з тісної квартири добре б гайнути на природу – конячка любить, аби було де розвернутися.
Складаючи новорічне меню, варто включити у нього вегетаріанські страви, легкі закуски, усілякі овочеві суміші. У салати додайте побільше зелені, прикрасьте гілочкою базиліку. І смачно, й корисно. Можна продемонструвати фантазію, наприклад, оформити салат у формі конячки, до кави спекти шоколадні тістечка-підкови. На десерт запропонуйте гостям сир із фруктами чи яблучний пиріг.
Особливо марновірним господиням, аби «осідлати» фарт у наступному році Коня, астрологи радять покласти під ялинку шматок чорного хліба з сіллю.
Сервіруючи стіл, віддайте перевагу стилю кантрі: лляні скатертини та серветки, розписні дерев’яні мисочки, ложки та ківшики. Конячка дуже любить затишок, тому доречними будуть подарунки, пов’язані з облаштуванням побуту та прикрашанням оселі. Символом наступного року будуть підкова та бубонці.
Зайве й говорити, що Новий рік, початок нового відліку в житті, потрібно зустрічати в чистоті. Тож  прибирання – один із пунктів обов’язкової програми підготовки до свята. Та й негоже вдарити перед гостями обличчям в порохи на меблевому гарнітурі.  
Втім, навести лад треба не лише у домі, але й у справах та думках, аби зустріти Новий рік неодмінно у доброму гуморі. Усі клопоти та гризоти – це багаж, який варто залишити у минулому році. Ще є час, щоб хутенько підтягнути всі хвости, які, згідно з новорічним повір’ям, можуть боляче прищемити двері року, що йде на спочинок, повернути борги та справити останні передноворічні покупки.
«ЗК» бажає всім зустріти Новий рік у всеозброєнні, аби як слід «пришпорити» норовливого Синього Коня.
Вікторія ГАЙДУК

vox populi

Чим найбільше вам запам’ятався рік, що минає:

Ірина, студентка:
– Насамперед тим, що я вперше в житті побувала на морі. Влітку ми з мамою і з братом провели три тижні в Одесі, і мені дуже сподобалось, здійснилась моя мрія. Також у цьому році я знайшла собі роботу з частковою зайнятістю і маю свої (а не батьківські!!!) гроші. Їх не дуже багато, але мені приємно, що я власноруч їх заробила.

Олександр,  робітник:
– Цей рік мені по-особливому запам’ятається, бо  вперше в житті я почав пишатися тим, що я – українець. Відколи почався Майдан і дотепер, я тішуся тим, що наші люди все-таки здатні жити в атмосфері злагоди і любові, разом долати труднощі і підставляти іншим не підніжку, а дружнє плече. І, незалежно від того, як закінчиться Майдан, це відчуття єдності,  тепла і братньої любові, яке існує там,  залишиться як в наших серцях, так і в історії.

Віра, стиліст:
– Мені цей рік запам’ятається тим, що мені відкрили багаторічну гостьову візу до США, і я планую поїхати туди у січні наступного року. Я ще ніколи не була закордоном, ніколи не літала літаком, тому з нетерпінням чекаю нових вражень від поїздки до такої цікавої і далекої країни.

Віталій,  зварювальник:

– У цьому році влітку блискавка вдарила зовсім поруч з моїм будинком, і в мене в одну мить згоріла вся техніка, яка була в хаті: холодильник, телевізор, супутникова антена,  комп’ютер, підсилювач, газовий котел, всі стабілізатори струму, які було в домі, навіть електричний чайник… Таке важко забути! Слава Богу, що мені також вдалось досить швидко все відремонтувати чи придбати.

Вікторія,  підприємець:
– Мені в цьому році добре велось у бізнесі, я мала багато гарних замовлень і досить добре заробляла. Також у моєї сім’ї з’явились нові друзі, яких ми з чоловіком дуже цінуємо, з якими любимо зустрічатись і проводити час.  Навіть Новий 2014 рік збираємось зустрічати разом!!! Звісно, рік, що минає, також обов’язково запам’ятається політичними подіями, які зараз відбуваються.

Віктор,  музикант:

– Цей рік приніс мені багато радості тим, що впродовж року я записував свій перший авторський альбом і ось якраз закінчив цю роботу. Не знаю, чи великий успіх матиме мій проект у слухачів, та для мене це – дуже бажаний і дорогий мені старт. Мрія стала реальністю, і це лишень початок!

Найпопулярніші страви українців
Згідно з результатами дослідження Соціологічної групи «Рейтинг», найулюбленішою стравою українців є борщ (44%). До улюблених страв увійшли також: вареники (18%), зокрема, з сиром, картоплею та вишнями; шашлик (10%), холодець (7%), котлети (6%) та відбивні (5%), а також інші м’ясні страви (14%), з них більш популярні: ковбаса, м'ясо по-французьки, смажене і тушковане м'ясо. Крім того, близько 7% вважають своєю улюбленою стравою плов, 4% – печеню. Лише 4% опитаних вважають своєю улюбленою стравою сало.
Досить розвиненою є культура перших страв та різних десертів і випічки. Також відносно популярними є різні салати, хоча переважна більшість з них і не відносяться до української кухні. Набувають популярності і «нові» страви, зокрема такі, як піца (4%) та суші (2%). Українці охоче діляться своїми кулінарними вподобаннями – не змогли назвати своєї улюбленої страви лише 4% опитаних.
На Заході популярнішими є голубці, вареники та деруни, в Центрі – рибні страви, холодець і сало. Також холодець люблять на Заході. В Північному регіоні частіше обирають картоплю, різні супи та відбивні, на Півдні – пельмені, смажену картоплю, а також плов. На Сході і Донбасі надають перевагу салатам і м’ясним стравам, зокрема, «Олів’є» та шашлику. Також тут полюбляють окрошку та салат «Шуба».
Чоловіки тяжіють до «важких» страв: вареників, шашлику, пельменів, смаженої чи запеченої картоплі та сала. Також чоловіки більше за жінок люблять борщ. Натомість жіноче меню є більш «легким» та значно різноманітнішим: різні салати, картопляне пюре, рибні страви, тушковані  або гриль овочі, голубці, каші, суші. Разом з тим, жінкам складно відмовити собі у випічці, десертах чи тортах.
Борщ та «Олів’є» найпопулярніші серед менш забезпечених.
Міські жителі частіше обирають рибні страви, салати, печеню, суші, торти, піцу. Мешканці сіл надають перевагу традиційним стравам – борщу, вареникам, картопляному пюре та холодцю. Цікавим є поділ смаків залежно від рідної мови респондента. Так, ті, хто вважають рідною українську мову, частіше серед улюблених страв називають борщ, вареники, холодець, голубці, картоплю. Респонденти, які вважають рідною російську – «Олів’є», інші салати, плов, окрошку, піцу та шашлик. Опитані, які вважають рідними обидві мови, – котлети, смажену картоплю та салат «Шуба».

Переглядів: 949 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]