Четвер, 28.03.2024, 18:13
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Серпень » 9 » СУСПІЛЬСТВО
11:41
СУСПІЛЬСТВО
Сусід-помічник виявився злодієм
Днями в чергову частину Рогатинського РВ надійшло повідомлення від пенсіонерки села Діброва Рогатинського району про те, що сусід викрав у неї футляр з грошима в сумі 5500 грн.
Як з’ясувалось, чоловік не працює, а на прожиття заробляє тим, що допомагає людям у селі по господарству, за що отримує гроші. Тому жінка й звернулась до нього допомогти винести їй меблі з однієї кімнати в іншу, він без вагань погодився. Накриваючи поліетиленовою плівкою кахельну пічку, побачив на ній круглий футляр, який поклав собі у кишеню. Зробивши всю роботу, зловмисник пішов додому. По дорозі він відкрив футляр та побачив там гроші, які витягнув, а футляр викинув у річку.
Працівники міліції затримали чоловіка, коли той повернувся з Івано-Франківська. За півдня 50-річний односельчанин встиг витратити певну суму грошей на власні потреби.
Під час спілкування з правоохоронцями він спочатку заперечував факт крадіжки грошей з господарства потерпілої, проте пізніше зізнався у скоєному.
За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ст. 185 ч. 1 КК України. Крадію загрожує до трьох років позбавлення волі.

Затримали крадія мотоциклів

Днями працівники карного розшуку Коломийського міськвідділу міліції затримали двадцятирічного жителя Тлумацького району, якого підозрюють у крадіжках трьох мотоциклів та скутера «Хонда».
Як встановили оперативники, парубок приїжджав на Коломийщину, де навчався в професійно-технічному училищі, до своїх друзів у гості. Дорогою приглядався до залишених на подвір’ях двоколісних транспортних засобів. Повертаючись вночі додому, юнак викрадав мотоцикли, а одного разу поцупив скутер. Після того знаходив покупців і продавав їх, а кошти використовував на власні потреби.
На сьогодні задокументовано чотири крадіжки. Всі транспортні засоби знайдено міліцією та повернуто потерпілим. Стосовно злодія судом обрано запобіжний захід – взяття під варту. Він уже мав умовне покарання за крадіжки. Наразі правоохоронці перевіряють тлумаччанина на причетність до вчинення аналогічних злочинів.

Пілотний проект… щодо неповнолітніх
В УМВС України в Івано-Франківській області відбулося підписання Угоди про партнерство з канадською організацією «Агрітім Канада Консалтинг Лтд» щодо реалізації пілотного проекту в Івано-Франківську «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні».
Свої підписи під документом поставили начальник УМВС України в Івано-Франківській області генерал-майор міліції Олег Сало і директор проекту Таня Сенфорд Аммар. Присутній при цьому начальник управління кримінальної міліції у справах дітей МВС України полковник міліції Олексій Лазаренко відзначив, що Івано-Франківськ, як пілотний регіон, розпочинає зовсім нову форму роботи, якої в Україні досі не було. «Це так звані шкільні інспектори міліції, які будуть виконувати функції такого собі «дяді Стьопи», – добрих міліціонерів, які приходять у школу, розмовляють з дітьми, їх батьками, тобто проводять первинну профілактику, спрямовану на недопущення вчинення неповнолітніми правопорушень, а також на оперативне реагування на стан криміногенної обстановки в навчальному закладі разом із дирекцією та батьками. Така форма роботи в Канаді є, вона успішно працює», – повідомили в СГЗ УМВС України в Івано-Франківській області.

Переглядів: 595 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]