Четвер, 28.03.2024, 16:46
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 11 » СУСПІЛЬСТВО
10:37
СУСПІЛЬСТВО
Податок на нерухомість можна не платити
Парламент переніс термін введення і сплати податку на нерухомість до 31 грудня 2013 року – терміну завершення звірки даних по об'єктах оподаткування та формування реєстру платників такого податку. Цей закон звільняє фізичних осіб від сплати в 2013 році податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у зв'язку з тим, що на  формування реєстру платників необхідно час.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що обсяг платежів з податку на нерухомість з початку року склав 8,5 мільйонів гривень, з яких юридичні особи сплатили 7,3 мільйона гривень, фізичні особи – 1,2 мільйона гривень.
Громадяни, які вже сплатили податок на нерухомість можуть повернути сплачені кошти після набрання чинності нових правил оподаткування житла, – повідомили у Міндоходів.
«Для цього їм потрібно звернутися із заявою до податкової інспекції (територіальних органів Міндоходів). Разом з цим, сплачені кошти в 2013 році можуть бути зараховані для сплати податку у 2014 році», – сказано у повідомленні.

Народження дитини оподаткували

З 1 липня набув чинності закон № 231-VII «Про внесення змін до деяких законів України про призначення та індексації пенсії», відповідно до якого підприємства, де працювали породіллі, змушені платити у державний фонд суму в розмірі кількох зарплат жінки – за період допологової та післяпологової відпустки. Саме з цих грошей держава колись, через кілька десятків років, і нарахує нинішнім молодим мамам незначну надбавку до пенсії, додавши до страхового стажу і ці кілька місяців.
«Насправді, це спосіб держави стягнути з підприємств ще трохи додаткових грошей в Держбюджет сьогодні і зараз, щоб закрити хоч якісь дірки. Таким чином, бізнес оплачуватиме роботу людини, що не працює на підприємстві, а працює в інтересах держави – народжує і виховує дитину, громадянина України». Як інформує «Свобода слова в Україні», про це заявив народний депутат України (фракція «Батьківщина») Олександр Бригинець.
«Це ж ніщо інше як своєрідний податок на народження дитини. Тільки платить його не родина, а роботодавець», зазначив нардеп.

Депутатів колишніх не буває

Верховна Рада виділила 36 мільйонів гривень на зарплати колишнім народним депутатам.
Згідно з інформацією, бюджет, затверджений парламентом минулого четверга ввечері, складає майже 1 млрд. грн. Велика частина коштів піде не на забезпечення роботи народних депутатів, а на фінансування їхнього дозвілля та утримання великої кількості колишніх депутатів.
Новація цього кошторису Верховної Ради – народні депутати зможуть відпочивати безкоштовно не лише у кількох парламентських санаторіях. Тепер вони це зможуть зробити, за словами депутата Пишного, не лише в пансіонатах, що належать Верховній Раді, а й в інших коштом українських платників податків.
Ще 5,7 млн. грн. виділять депутатам на будівництво житла.

Переглядів: 558 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]