Середа, 24.04.2024, 19:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 14 » СУСПІЛЬСТВО
21:35
СУСПІЛЬСТВО
Запитуйте – відповідаємо

На запитання читачів відповідає директор КП «Єдиний розрахунковий центр» Вадим Войтик.

— Ми не задоволені роботою ЄРЦ, але створювати ОСББ бажання не маємо. Чи є якийсь інший спосіб позбутися нав’язаної нам організації?
— Відповідно до законодавства України, саме власники визначають виконавця послуг, в тому числі з утримання будинку та прибудинкових територій. Однак у випадку, коли такої згоди немає, рішення за власників ухвалює орган місцевого самоврядування – міська рада чи виконавчий комітет.
У нашому місті міська рада прийняла таке рішення 2 червня 2011 р., яким комунальне підприємство «Єдиний розрахунковий центр» визначено виконавцем послуг з управління будинками, спорудами або групою будинків, з утримання будинків та прибудинкових територій та з ремонту приміщень, будинків, споруд.
Отже, якщо роботою ЄРЦ та його підрядників власники не задоволені, то вони можуть прийняти рішення про спосіб управління будинком на зборах власників. За підсумками зборів власники можуть ухвалити одне з таких рішень:
- про передачу житлового будинку в самоуправління;
- про визначення управителя чи передачу повноважень з визначення управителя балансоутримувачу;
- про створення об’єднання співвласників.
Рішення зборів власників оформлюється протоколом. Рішення повинно бути підтримане всіма власниками чи їх уповноваженими представниками (одностайно), крім випадку створення ОСББ – таке рішення мають підтримати 2/3 від числа учасників зборів, де присутні понад 50% власників.
Рішення зборів власників повідомляється управителю. З цією метою особа, що представляє інтереси власників, подає управителю наступні документи: заяву, протокол зборів, копії документів, що підтверджують право власності, завірені управителем чи нотаріально, довідку про відсутність заборгованості за житлово-комунальні послуги або копію договору на реструктуризацію заборгованості, згоду власника нежитлового приміщення, якщо такий власник є стороною чинного договору з управління будинком.
Якщо власники ухвалили рішення про самоуправління, то вони повинні подати управителю додатково копії укладених договорів на вивезення і утилізацію твердих побутових відходів, на обстеження димовентиляційних каналів.
Передача житлового будинку в самоуправління власникам, їх уповноваженим особам, об’єднанню співвласників чи іншому управителю здійснюється безоплатно і оформляється наказом чинного управителя в тому ж місяці, у якому подані відповідні документи.
P.S.
Запитання до керівництва ЄРЦ надсилайте за адресою: 76000, м. Івано-Франківськ, вул. Грюнвальдська, 6, редакція газети «Західний кур’єр».
Переглядів: 750 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]