П`ятниця, 29.03.2024, 17:13
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Грудень » 13 » СУСПІЛЬСТВО
11:28
СУСПІЛЬСТВО
Врятувати сестру - 2
Серед білого дня батько викрав власну доньку, коли вона поверталася з дитячої бібліотеки, до якої завітала після школи


Детективно-кримінальну історію спостерігали минулого тижня мешканці Тлумача. Власне, свідками пригоди судилося стати трьом працівникам районного відділення Пенсійного фонду. З вікна робочого кабінету в обідню пору жінки побачили, як чоловік викрав дитину і намагався її щосили увіпхнути в автомобіль. Але дівчинка впиралася, кричала і била руками у вікно автомобіля, намагаючись самотужки себе захистити. Але все було марно, бо на допомогу горе-батькові прийшов водій автомобіля. Працівники Пенсійного фонду кричали, стукали у вікно, але, на жаль, не встигли вибігти на вулицю, щоби зарадити бідолашній дівчині. Вони одразу ж повідомили про те, що бачили, старшу сестру дитини.


Ця історія не могла залишити нас байдужими, оскільки вона трапилася із героїнею однієї із наших попередніх публікацій. У листопаді «ЗК» публікував матеріал під назвою «Врятувати сестру», в котрому йшлося про судову справу щодо відібрання дитини від батька без позбавлення його батьківських прав та передання дівчинки на виховання старшій сестрі. Тоді Тлумацький районний суд у відкритому судовому засіданні 13 листопада 2012 року оголосив рішення, ухвалене не на користь позивача, тим самим поставивши не крапку, а одразу цілих три… Отже, ми можемо називати дійсні імена.
Дев’ятирічна Аня Панасенко тоді сама для себе, наперекір рішенню суду, вирішила, що вона таки буде жити у сестри. Дівчинка ховалася від батька і навіть не хотіла слухати його вмовлянь. На жаль, у свідомості дівчинки батько не відіграє ані найменшої ролі.
Як нам вдалося дізнатися, дівчинка після смерті матері протягом десяти місяців до того, як батько вивіз її до Івано-Франківська, проживала у сім’ї сестри. 19 жовтня цього року, висловивши в судовому засіданні бажання проживати у сім’ї сестри Наталі, Аня категорично відмовилася іти з батьком. До 4 грудня дитина навчалася у четвертому класі Тлумацької загальноосвітньої школи. Паралельно дівчинка записалася у гурток баскетболу, на малювання та почала відвідувати танці. У сестри Наталі маленька Аня почувалася комфортно, своїм життям була задоволена, адже поруч були звичні для неї родичі та однолітки. Проте відвідини Ані батьком у школі і вдома з наміром забрати їїі викликали у неї жах, розпач, сльози.
«Ця справа не є звичайною, пересічною, оскільки однією із сторін є не просто батько, а ще й мормонська церква», – каже адвокат Сергій Кириченко. Він переконаний, що цю справу вдасться довести до ладу. А тому правозахисник одразу ж подав апеляцію на рішення суду.
Як тільки стало відомо про останню витівку батька, пан Кириченко зателефонував на урядову гарячу лінію і повідомив про цей факт. За результатами дзвінка, справа тепер детально вивчається. Надалі вона може потягнути за собою порушення кримінальної справи або принаймні відповідальність за адміністративне правопорушення за фактом насилля в сім’ї. А вже тоді, переконаний Сергій Кириченко, будуть усі підстави для того, аби примусити батька дбати не про власні амбіції і не виходити з того, що дитина є його власністю, а саме про дитину, яка втратила матір, не мала і не знайшла родинного зв’язку з батьком, та тягнеться до своєї сестри, у якій відчуває частинку своєї матусі.
Тепер Аня знову у батькової сестри Людмили в Івано-Франківську. Але увечері  того сумного дня примусового повернення її до Івано-Франківська Аня зв’язалася з Наталею. У телефонній розмові із сестрою Аня повідомила, де вона знаходиться, благала сестру приїхати і її забрати, плакала та казала, що викинеться з вікна… Розмова раптово припинилась, оскільки батько вихопив з рук дитини мобільний телефон. З того часу зв’язок із сестрою був утрачений.
Лише через тиждень після того, старша сестра отримала відповідь від правоохоронних органів. У документі йдеться про те, що проти громадянина Панасенка складено адміністративний протокол. Батька звинувачують у вчиненні насильства в сім’ї.
На черзі – продовження судової епопеї. Чим усе закінчиться? З ким житиме та у кого виховуватиметься дівчинка? Усе знову в руках суду.
До речі, коло людей, котрим небайдужа доля Ані Панасенко, поступово розширюється. Тепер у справу втрутилася вже навіть найстарша із трьох сестер. Вона телефонувала до пана Василя і просила припинити чинити наругу над дитиною, мотивуючи це можливим зривом психіки дитини.
Мар’ян ПАСТУЩИН

А тим часом
Щороку в Україні реєструється понад 84 тисячі звернень щодо насильства у сім’ї. 2,3% випадків стосуються мешканців нашого краю.     На Івано-Франківщині за насильницькі дії у своїй родині 1 041 особа притягнута до адміністративної відповідальності.


Переглядів: 681 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]