П`ятниця, 29.03.2024, 00:34
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 22 » СУСПІЛЬСТВО
11:57
СУСПІЛЬСТВО
Фінансове «робінгудство»

Аби  «нашкребти» кошти на зарплатню бюджетникам та на інші життєво важливі потреби області, головне фінансове управління ОДА вкотре вдалося до методу перерозподілу бюджетних коштів. У результаті таких пертурбацій фінансування урізали івано-франківським спортивним товариствам, які тепер не мають чим розплатитися навіть за участь у минулих змаганнях.

Перерозподіл видатків у місцевому бюджеті фінансисти практикують вже не перший рік. Таким чином, недостачу бюджету в області можна зробити набагато менш відчутною. А саме, головне фінуправління, зменшуючи обсяг фінансування менш нагальних питань,  збільшує бюджетні надходження на захищені статті. Зокрема, таким  чином фінуправління вишукало один мільйон гривень, щоб забезпечити хворим на ниркові недуги необхідну процедуру гемодіалізу.
Але такі «робінгудівські» наміри прикарпатських фінансистів, як виявилося, мають ще й інший бік. Цього разу на місці «менш нужденних» опинилися спортивні товариства та федерації Прикарпаття, у яких і «забрали» 870 тисяч гривень для вирішення вищезгаданих невідкладних питань. Спортсмени розчаровані і кажуть: через такі бюджетні «викрутаси» сьогодні вони по вуха у боргах, адже ще влітку брали участь у спортивних змаганнях за власні кошти та кошти підопічних з надією на те, що їхні витрати, як передбачалося у бюджеті, будуть компенсовані державою до кінця 2012 року.
Натомість фінуправління ОДА має пояснення, мовляв, свої борги спортсмени,  згідно із законом не зареєстрували, і тому через дефіцит грошей у бюджеті покрити їх не можливо.
Ситуацію, що склалася, розглядала на своєму засіданні постійна комісія обласної ради з питань бюджету, фінансів, податків та інвестицій, яке відбулося минулого тижня. В результаті досить тривалих дебатів депутати все-таки знайшли вихід. Було прийнято рішення звернутися до органів держказначейства, щоб офіційно зареєструвати наявні зобов’язання спорттовариств, а самих спортсменів зобов’язали підрахувати, скільки коштів їм необхідно для «виживання» до кінця року, уже не здійснюючи ніяких додаткових заходів.   
«Можливо це буде не 870 тисяч, а 300 на всіх», – резюмував голова комісії Володимир Шкварилюк.
 Решту коштів, які фінуправління, зменшуючи бюджетні призначення, хоче відправити на потрібні цілі, зокрема на гемодіаліз, за рішенням комісії, управління фінансів «має вишукати негайно, із додаткових джерел – ресурсного забезпечення та інших «цікавих» розпорядників напрямків використання коштів».  
А хто після чергового перерозподілу коштів залишиться «з діркою» у фінансовому плані, імовірно, дізнаємося вже найближчими днями.  

Оксана ГЛУШКЕВИЧ
Переглядів: 657 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]