П`ятниця, 19.04.2024, 07:25
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Серпень » 11 » СУСПІЛЬСТВО
12:22
СУСПІЛЬСТВО
Курортний роман: як не обпектися?
Літня відпустка – чудовий спосіб передихнути, набратися сил, нових вражень, завести нові знайомства… Починаються розвиватись нові сюжети курортних романів. Але щоб не втрапити у казусну ситуацію, як герой роману "Любов і голуби", потрібно розуміти психологію таких стосунків.
Сексуальний перегрів
На відпочинку люди перестають бути тими, ким вони є в звичайному житті – суворими начальниками, успішними бізнес-леді, турботливими батьками й матерями, вірними чоловіками. Їх об'єднує загальне поняття  «відпочивальники» – красиві, засмаглі, енергійні, усміхнені чоловіки й жінки, одягнені в красиві купальники і сексапільні шорти. Шум морського прибою, гарячий пісок,  журливий спів чайок, тебе не бачить ні жінка, ні дівчина, чи навіть батьки… Сама атмосфера спонукає до любовних пригод.
За словами керівника Центру психологічних послуг "Щаслива сім'я" Григорія Луканюка, курортний роман має дві сторони медалі. "Для багатьох людей життя перетворилось на зачароване коло: дім-робота-дім. А відпочинок – чудовий шанс реалізувати свої таємні мрії, показати себе у новому амплуа. Курортний роман – це вибух емоцій, які зріють роками всередині нас", - каже Григорій Миколайович.
В тенета курортних любощів найчастіше потрапляють одружені жінки й чоловіки після 8-10 років подружнього життя. Саме тоді, коли вже розвіялись амбіції, набрид побут, одноманітність, робота, кухня, діти й тягне на подвиги.
Танці, туристичні екскурсії, вечірки, легкий флірт. За 10-15 днів людина стає зовсім іншою особою. Під час відпочинку, зазвичай, люди поводять себе зовсім по-іншому, ніж у звичайному житті.
Психологи, які проводили моніторинг відпочивальників протягом останніх двох років, дійшли висновків, що 65-75% людей їдуть на відпочинок саме з метою відчути курортні любощі, а оздоровлення – лише прикриття. І тільки 10-15% курортників жодного разу не скористались амурними шансами відпустки чи відрядження.
Акулами курортних пригод є здебільшого пані бальзаківського віку. Але мотивація, яка штовхає в обійми курортників, у жінок і чоловіків зовсім інша. 
А раптом це серйозно?
Івано-Франківськ  досить консервативне місто, а це ще більше розбурхує сексуальні фантазії як у жінок, так і у чоловіків. Саме наші гуцулки є чи не найпалкішими коханками на курортах, а чоловіки – романтичними Ромео. Як-то кажуть, заборонений плід завжди солодкий.
"Українські жінки мають величезний внутрішній потенціал, який часто через усталені суспільні рамки не використовується. А відпустка – чудова можливість отримати те, чого не в змозі добитися від власного чоловіка, – продовжує пан Григорій. – На відміну від мужчини, жінка кожну інтрижку пропускає через серце, власну мораль. У своєму курортному партнерові вона уявляє справжнього героя. І десь в душі сподівається, що це саме той, кого чекала все життя. Жінки кожну близькість асоціюють з пошуками кохання".
Курортний роман – це своєрідна двотижнева мікросім'я. Вони один одного захищають, піклуються, ревнують, навіть влаштовують сцени… Фінал у таких стосунків дуже подібний. Палке прощання, обіцянки пам'ятати і любити, кілька дзвінків і… знову рутина.
Деякі жінки дуже важко це переживають: розчарування, депресія, апатія… Інші  бережуть спогад про цю насолоду, як цінну прикрасу життя. Так солодко-боляче колотиться серце, коли тишком розглядаєш світлину засмаглого мужчини на гарячому піску…
Пристрасна ніч - і жодних пелюшок
Чоловіків, які полюють за панянками у купальниках, можна поділити на два типи: "колекціонер" і "абориген". "Колекціонер" постійно самовдосконалюється, пишається власними здобутками й женеться за кількістю, а не за якістю. Це справжні мачо – красиві та досвідчені. А от "абориген" за допомогою курортного роману намагається втекти від повсякденності. Не біда, що вдома на нього чекають дружина і троє дітей... Для нього головне – емоції, пристрасть, розряд, а не пам'ять і ностальгія.
Проте у чоловіків курортні романи можуть викликати залежність. Мій знайомий уже 22 роки хоча б раз на рік мусить відвідати Трускавець. Причини виникають різні: оздоровитись, відрядження, вільна путівка... 
"Але курортний роман може навіть покращити подружні стосунки. Залицяння, легкий флірт, інтрига повертають до життя. Знову відчуваєш себе привабливим, сексапільним, бажаним. Зробивши розряд, скинувши негатив, починаєш цінувати свого лисого чоловіка чи дружину з уже нестрункою фігурою," – каже Григорій Миколайович.
Як же тоді набратись позитивних вражень під час відпустки і не зруйнувати сім'ю? "Коли людина відчуває, що її просто тягне на подвиги, краще щиро зізнатись своїй половинці, поговорити і разом вирішити,  у чому ж проблема? Адже позашлюбні діти, венеричні хвороби, розбиті серця і подружжя – саме це плоди гарячих курортних авантюр", – застерігає керівник Центру "Щаслива сім'я".
Звичайно, відпустка на морі чи курорті аж ніяк не означає стрибання в ліжко. Хоча, визнайте, закрутити курортний роман, дістати потрібний сплеск емоцій, але, водночас, обійтися без сексу – це вже мистецтво!
Мар'яна РИНДИЧ
Переглядів: 886 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]