Вівторок, 23.04.2024, 15:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Серпень » 5 » СУСПІЛЬСТВО
23:01
СУСПІЛЬСТВО
Зліпи собі прикрасу
Ляльки, статуетки, біжутерія – все це можна зробити самому з полімерної глини. Потрібно лише опанувати нескладну техніку та додати свою фантазію.
Для початку, що таке полімерна глина? Головний компонент полімерної глини – це поліхлорвініл, відомий як ПВХ. Він використовується переважно в будівництві, адже  є недорогим та довговічним. Полімерна глина не містить ніяких натуральних складників, тому  не є справжньою глиною, така назва закріпилась за матеріалом через його піддатливість та пластичність. Крім того, полімерна глина містить також пластифікатор та пігменти (в кольоровій). При термообробці матеріал стає схожим на кераміку та пластмасу.
Івано-франківська майстриня Жанна Овочева розповідає, що дізналася про справу, яка згодом переросла в хобі, з Інтернету. Захоплюється нею майже три роки. "Це заняття навіть приносить дохід. Але все відносно. Часу і душі в роботу вкладається більше, ніж повертається." – каже Жанна.
Багатьох у виробах з полімерної глини приваблює те, що можна самому зробити чи замовити прикрасу на свій смак. Сережки, підвіски, персні, брошки будь-якого кольору та форми. Можна навіть імітувати за допомогою цього матеріалу справжнє каміння, фарбувати виріб та наносити на нього будь-яке зображення. "Техніка тут нескладна. Оскільки матеріал виглядає як звичайний пластилін, його треба розімнути в руках, надати бажаної форми. Просто вкладаєш ідею і легко реалізуєш її. Далі виріб потрібно запекти, це можна робити й у домашній духовці. Він стає твердим, але готовим лише наполовину. Щоб завершити роботу, виріб потрібно відшліфувати і полакувати. Потім причепити потрібну фурнітуру. От і вся хитромудра технологія" – ділиться Жанна.
Складніше виготовляти ляльки. Тут вже потрібні більш професійні навички, щоб відтворити кожну частину тіла людини, надати правильний колір обличчю ляльки і т. д. Ляльки приносять непоганий прибуток. У столиці їх ціна становить від тисячі гривень і більше.
Що ж потрібно для творчого процесу? Передусім, матеріал. Пластику можна замовити в інтернет-магазинах або ж в Івано-Франківську у магазині "Арт-хатка". Матеріали різняться між собою маркою, країною-виробником, температурою запікання та кольоровою палітрою. Глина буває різною: для виготовлення ляльок, для зняття форм, така, що світиться в ультрафіолеті та темряві, матова і напівпрозора, з блискітками і металик, перламутрова та навіть гумова й рідкого стану. Робоча поверхня повинна бути рівною, міцною та гладкою. Знадобиться канцелярський ніж, щоб відрізати потрібні вам шматки пластики. Для запікання, як вже відомо, можна використовувати домашню духовку. Виріб потрібно покласти на дерев'яну поверхню або звичайну тарілку, яку в подальшому не слід використовувати для вживання їжі. Для полірування можна використовувати звичайний джинс, а лакувати потрібно спеціальними лаками для полімерної глини.
Існує безліч технік роботи з полімерною глиною. Тому далі вам усе підкажуть тематичні ресурси та ваша фантазія. Створюйте цікаві, красиві та ексклюзивні речі для себе і своїх близьких.
Ірина Лаб'як
Переглядів: 1114 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]