Четвер, 28.03.2024, 22:36
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 28 » СПОРТКУР’ЄР
11:10
СПОРТКУР’ЄР
Домашній подіум Надії Діденко
Франківчанка посіла друге місце на етапі Кубка світу




В суботу у туристичному комплексі «Буковель» пройшов завершальний етап Кубка світу серед лижних акробатів. Подія такого рівня в Україні відбувалася вперше. Втім, організатори зі своїм завданням впоралися. Приємно, що одним з тріумфаторів змагань стала наша землячка Надія Діденко.


Кубок світу з акробатичних стрибків мав дебютувати в Україні ще у 2009-му. Місцем змагань була заявлена столиця України – Київ. Втім, провести змагання в серці багатомільйонного мегаполіса не вдалося. Забракло коштів на облаштування металічних конструкцій для штучного трампліна. В Буковелі таких проблем не було. Трампліни без будь-якого металу постали вчасно. Правда, через відлигу в день офіційних стартів зона приземлення стала занадто м’якою, через що глядачі стали свідками надмірної кількості падінь спортсменів.
Анонсуючи змагання, його організатори не втомлювалися підкреслювали, що саме вони підведуть риску під цьогорічним Кубком світу. Проте ситуація в турнірі склалася таким чином, що переможці визначилися завчасу. Зважаючи на ту обставину, що вже за тиждень, 7 березня, відбудеться чемпіонат світу з акробатичних стрибків в Норвегії, перші номери світового рейтингу (шість лідерів жіночого заліку і три чоловічого) до Буковеля не приїхали. Відтак у жінок змагалися лише 15 спортсменок, тоді як у чоловіків – 27 при максимально допустимій кількості у 30 учасників.
Нас передусім цікавило, чи вдасться втрутитися у розподіл нагород українським спортсменам. Насамперед Надії Діденко. Вона вже тричі у своїй кар’єрі зупинялася біля підніжжя п’єдесталу. Кваліфікацію 26-річна франківчанка завершила з сьомим результатом. Тож аби потрапити у завершальну стадію, Надії довелося ризикувати. Заявивши у фіналі найскладніший стрибок, Діденко виконала його на належному рівні і очолила квартет суперфіналістів.
Під час завершальних стрибків спортсменки не ризикували. Найбільш вдало свою комбінацію виконала 33-річна американка Емілі Кук, для котрої то був вже третій успіх на етапах Кубка світу. Діденко поступилася їй менш ніж одним балом. Можливо, тому наша спортсменка, як здалося, спершу трішки засмутилася.
І все ж в кар’єрі нашої землячки це наразі найбільший успіх. Та й взагалі зійти на подіум Кубка світу серед українців раніше вдавалося лише Ользі Волковій. На жаль, один з лідерів попереднього сезону зійшов зі сцени через проблеми з здоров’ям. Повертаючись до буковельських стартів, відзначимо сьому позицію ще однієї нашої землячки 17-річної Надії Мохнатської. Так високо юна спортсменка ще не піднімалася.    
У чоловіків вперше в кар’єрі на етапі Кубка світу переміг американець Девід Морріс (найвищий результат до цього – 3 місце). 28-річний спортсмен причарував українську публіку ще й тим, що не приховував власних емоцій і залюбки спілкувався з вболівальниками. Найкращий серед українців – Олександр Абраменко фінішував 7-м.

P.S. Щодо обіцяних прямих трансляцій з Буковелю, то вболівальники їх так і не дочекалися. В програмі «Євроспорту 2» була зазначена лише кваліфікація, а УТ-1 під час вирішальних спроб транслював «Криве дзеркало». Місце для Кубка світу з фрістайлу на телеканалі знайшлося лише наступного ранку.     

Сторінку підготував Володимир ГОРОЩАК


Переглядів: 660 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]