П`ятниця, 29.03.2024, 17:11
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Вересень » 18 » СПОРТ
09:51
СПОРТ

«Говерла» здобуває кубок
Перша проба сил оновленого складу івано-франківської «Говерли» вийшла вдалою. Підопічні Євгена Мурзіна здобули перемогу у традиційному турнірі Кубок Венето, котрий проходив у Черкасах.
Участь у змагання взяли чотири команди суперліги, які визначали переможця в одноколовому турнірі. Прикарпатські «ведмеді» почергово здолали «Черкаські мавпи» (77:65), БК «Миколаїв» (74:66), БК «Київ» (70:61) і здобули головний трофей. Крім того, два гравці «Говерли» були відзначені індивідуальними нагородами: кращим захисником названо Ігоря Бояркіна, а кращим форвардом – Леоніда Стефанишина.
Наставник «Говерли» Євген Мурзін зазначив, що в навчальному процесі цей турнір був дуже важливим:
- Ми працюємо лише два тижні. У нас оновлена команда і перед сезоном потрібно зрозуміти свої козирі та мінуси. Зараз я не можу сказати, що саме з цим колективом будемо починати сезон. Що мені не хотілося б змінювати, то це мікроклімат. Хлопці дійсно непогано провели турнір, виконали тренерську установку. У першу чергу вона стосується гри у захисті: жоден з суперників не набрав проти нас більше 70 очок.
До Черкас «Говерла» вирушила, маючи в своєму складі дев’ять гравців. Ми вже повідомляли, що з попереднього сезону залишилися тільки Дмитро Липовцев і Віталій Вінтоняк (останній є вихованцем коломийського баскетболу). На Кубку Венето кольори франківського клубу захищали два колишні гравці львівської «Галичини» Сергій Алфьоров і Леонід Стефанишин, Анатолій Челован з «Кривбасу», Вадим Матюкевич, який три останні сезони провів у Казахстані, та тріо 19-річних вихованців БК «Донецьк» – Ігор Бояркін, Олександр Антіпов і Владлен Бережний. Зауважимо, що Бояркін і Антіпов – гравці юніорської збірної України, котра цього року здобула «бронзу» чемпіонату Європи у групі Б. Наразі в заявковому листі «Говерли» залишаються вакантними ще три позиції.   
Цими вихідними «Говерла» завітає до Запоріжжя, де виступатиме у Меморіалі В'ячеслава Гаврилова. Турнір проходитиме у тому ж форматі, що й черкаський. Франківці мірятимуться силами з місцевим «Ферро-ЗНТУ», «Дніпро-АЗОТом» з Дніпродзержинська і «Черкаськими мавпами».
26-28 вересня «Говерла» постане перед власними вболівальниками. Франківці теж вирішили зорганізувати турнір за участю чотирьох команд. До столиці Прикарпаття прибудуть львівська «Галичина», столичний «Авангард» та «дубль» южненського «Хіміка». Южненці замінять у змаганнях «Дніпро-АЗОТ», який змінив свої передсезонні плани. Що ж до київського «Авангарду», то віце-чемпіон вищого дивізіону буквально днями подав заявку на вступ до суперліги.
У разі зарахування «авангардівців» до елітного дивізіону боротьбу за звання чемпіона України у сезоні 2014-15 рр. поведуть 12 клубів. Нагадаємо, що по завершенні попереднього чемпіонату припинили виступи БК «Донецьк», «Азовмаш» Маріуполь і «Кривбас» Кривий Ріг. Стартові матч чемпіонату заплановані на 5 жовтня.

Володимир ГОРОЩАК

 

Переглядів: 535 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]