Вівторок, 23.04.2024, 12:09
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Вересень » 11 » СПОРТ
09:48
СПОРТ

Тест для Івано-Франківська
Днями оргкомітет Міжнародного кубка зі спортивної ходьби «Вечірній Івано-Франківськ» анонсував проведення чергового турніру. Його заплановано на 18-19 жовтня. Змагання відбудуться у  вісімнадцятий раз.
«Вечірній Івано-Франківськ» включає у себе одразу кілька турнірів. Окрім розіграшу однойменного кубка, це й чемпіонат України зі спортивної ходьби серед чоловіків та молоді на дистанції 50 км, чемпіонат України серед команд ДЮСШ та СДЮШОР тощо. Останні роки траса скороходів проходить центральною вулицею Незалежності.
Цьогорічні змагання матимуть особливий статус. Вони є тестовими перед анонсованим Кубком Європи зі спортивної ходьби, які обласний центр повинен приймати у травні наступного року. Пишемо про цю подію в умовному часі з кількох причин. По-перше, ми вже маємо кілька прикладів того, що через складну політичну ситуацію Україну позбавляли права приймати великі міжнародні старти. По-друге, наразі не готове місце для змагань.
За умовами проведення Кубка Європи, організатори брали на себе зобов’язання повністю «перестелити» трасу. Асфальтове покриття має бути замінене на відтинку від вул. Шухевичів до вул. Івана Франка. Роботи поки що там не проводяться. Між тим, вже 28 вересня до столиці Прикарпаття прибуде спеціальна комісія, яка повинна виміряти трасу і видати її господарям сертифікат на проведення міжнародних стартів. Відтак часу на проведення робіт залишається все менше й менше.
Нагадаємо, що Кубок Європи зі спортивної ходьби – це міжнародні змагання, які проводяться раз на два роки за участю усіх найсильніших скороходів континенту. Івано-Франківськ має прийняти одинадцятий за ліком турнір. Попередній проходив у словацькому містечку Дудінце. Його учасниками стали майже три сотні спортсменів з 29-ти країн. Одночасно представники стількох держав ще ніколи не відвідували Івано-Франківськ. Та чи не впустить обласний центр свій шанс?
Раніше мешканці обласного центру та гості міста ставали свідками лише двох спортивних подій європейського масштабу: в 2008-му на стадіоні «Рух» проходили матчі Кубка УЄФА серед жіночих команд за участю чемпіонів Данії, Іспанії та Німеччини (господарки - футболістки калуського «Нафтохіміка» проводили свої матчі вдома), а в 2011-му у манежі коледжу фізвиховання відбулися три матчі Єврочеленджу за участю баскетболістів франківської «Говерли».  

 

Переглядів: 528 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]