Четвер, 28.03.2024, 16:04
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Вересень » 4 » СПОРТ
10:15
СПОРТ

КПРФ, казахський газ та каспійська нафта...
Екс-гравці «Урагану» поповнили клуби чотирьох держав
Росія, Білорусь, Казахстан, Азербайджан – у ці країни роз’їхалися гравці попереднього складу «Урагану». В Україні буде виступати лише Роман Кордоба, який повернувся до Львова і зодягнув футболку тамтешньої «Енергії». Нагадаємо, що до переїзду в Івано-Франківськ Кордоба впродовж восьми сезонів захищав кольори іншого клубу з міста Лева - ТВД.
Колишній головний тренер «Урагану» Сергій Гупаленко переїхав до Білорусі, де очолив команду з Борисова (у попередньому чемпіонаті фінішувала на сьомій позиції). "Борисов-900" став другим клубом в чемпіонаті Білорусі, що вдався до послуг українського наставника. Цікаво, що Гупаленко складе компанію іншому екс-«ураганівцю», 32-річному Олександру Даниленку (виступав в Івано-Франківську у 2005-08 рр.). Він віднедавна кермує «залізничниками» Гомеля.
В чемпіонаті Білорусі виступатиме також 21-річний Тарас Королишин. Гравець української «молодіжки» поповнив лави «срібного» призера останнього сезону – МФК «Вітен» з Вітебська (у вирішальній грі плей-офф «Вітен» віддав «золото» мінській «Столиці» у серії післяматчевих пенальті).
Троє «ураганівців» вирушили до Росії, футзальний чемпіонат котрої вважається одним з найсильніших на континенті. Щоправда, до лав лідерів їх не запросили. 23-річний бразилець Морено продовжить кар’єру в московському «Спартаку», який повернувся у суперлігу після п’ятирічної перерви. Голкіпер національної збірної Кирило Ципун захищає кольори аутсайдера попереднього сезону - «Прогреса» з Глазова (Удмуртія). А ще один гравець збірної - Петро Шотурма - поповнив лави московського КПРФ (10 місце у попередньому чемпіонаті).
Переїзд 22-річного вихованця ураганівської школи до Росії зчинив чимало галасу. І справа не лише у складних стосунках між державами (зазначимо, що контракт був підписаний ще в липні). «Петро Шотурма став російським комуністом» – так відреагували вітчизняні ЗМІ на перехід гравця у клуб, що представляє… Комуністичну партію Російської Федерації.
«Шотурмою цікавилися п'ять клубів, кожен пропонував свої умови. На наш погляд, КПРФ був кращим варіантом для продовження кар'єри, - прокоментував подію агент гравця Максим Карагодін. - На той момент над назвами клубів ніхто не замислювався. Ми ніяк не шкодуємо про свій вибір, оскільки організація справ тут на дуже високому рівні».
Нагадаємо, що Шотурма дебютував у чемпіонаті України у 16 років. В «Урагані» зіграв понад 150 матчів, відзначившись 50 голами. За плечима у молодого гравця участь у фінальних частинах чемпіонату світу-2012 та чемпіонату Європи-2014.
Під час останнього Євро інтерес до Шотурми виявляла іспанська «Барселона», - запевняє Карагодін. – Петро готовий був пройти збір з «дублем» каталонців (він розпочинав тренування на місяць швидше «основи»), однак на якомусь етапі сторони не домовилися...
За словами футзального агента, європейські перспективи були також у Євгена Валєнка («Спліт» Хорватія). Втім, гравець збірної України вирушив у протилежному напрямку. Разом з партнером по «Урагану» Ільдаром Макаєвом він поповнив склад «бронзового» призера чемпіонату Азербайджану – бакинського «Фенербахче». Натомість бразилець Роніньо виступатиме у складі дебютанта місцевого чемпіонату, столичного «Хазар Айленд».
Нарешті, ще один екс-ураганівець Сергій Якунін опинився по інший бік Каспія. Він виступатиме у складі казахського «ОзенМунайГаз» з міста Жанаозен (в радянські часи мало назву Новий Узень). У попередньому сезоні новий клуб Якуніна фінішував п’ятим.

Володимир ГОРОЩАК

 

Переглядів: 610 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]