П`ятниця, 29.03.2024, 01:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Липень » 3 » СПОРТ
15:11
СПОРТ

ФК «Калуш» мріє про Кубок УЄФА
Під час футбольного міжсезоння футбольні вболівальники Прикарпаття не нудьгуватимуть. Один з представників нашого чемпіонату – ФК «Калуш», підсилений гравцями з інших клубів, візьме участь у відбірковому турнірі за право участі у 9-му розіграші Кубку регіонів УЄФА серед аматорів.
Згаданий турнір УЄФА проводить щодва роки. У ньому не можуть брати участь футболісти, які раніше були пов’язані контрактами з професійними клубами. Оскільки в провідних аматорських клубах України на провідних ролях перебувають колишні «профі», ФФУ вирішила провести окремий турнір для команд, що будуть сформовані  з «чистих» аматорів. Це могли бути як клуби, так збірні регіонів.
Турнір задумувався ще взимку, до всім відомих суспільно-політичних подій. Планувалося, що буде сформовано кілька відбіркових груп, переможці яких розіграють путівку до Європи. Життя, однак, внесло свої корективи. Поза орбітою змагань опинилися клуби зі сходу та Криму. Зрештою, участь у змаганнях підтвердили лише три регіональні федерації – Івано-Франківська, Кіровоградська і Черкаська.
Щодо прикарпатців, то на перших порах зацікавленість у турнірі виявляли «Карпати» з Яремче і «Ніка-Тепловик». Та, як відомо, яремчанців незабаром було розформовано, а «Ніка-Тепловик» розпалася на дві окремі команди. Участь нашого представника опинилася під загрозою. Збірна області не могла бути сформована через відсутність фінансування. І лише в останній момент було знайдено спільну мову з керівництвом ФК «Калуш», яке заручилося підтримкою міського голови Ігоря Насалика.
Варто зауважити, що у складі ФК «Калуш» лише один гравець раніше був задіяний у турнірах під егідою ПФЛ, тоді як у складі лідерів чемпіонату їх кількість сягає десяти. Відтак калушани можуть стартувати у змаганнях своїм звичним складом. Втім, штаб команди попрохав кадрової допомоги від інших клубів.
У розширений список на участь у відбірковому турнірі увійшли 28 футболістів (в т . ч. один іноземець) з одинадцяти клубів області (в т. ч. двох – з другої ліги). Найбільше – калушан (одинадцять) та представників «Кроно-Карпат» (п’ять). Наставнику ФК «Калуш» Роману Драгану асистуватимуть Володимир Мандрик і Роман Русановський.  
Тренувальний збір команди розпочався вчора на базі ФК "Калуш" у Вістовій. Відбірковий турнір пройде 15-20 липня ймовірно саме у Калуші. Його переможець наприкінці вересня вирушить до Молдови, де пройде груповий турнір першого етапу Кубка регіонів УЄФА за участі господарів, українців, представників Іспанії та Північної Ірландії.   
На тренувальний збір викликані: Демків, Н. Драган, Кравців, Кузів, О. Мельник, Я. Микуляк, Новицький, Олевич, Рибатчин, Стовбан і Л. Федик (ФК «Калуш»), Атаманчук, Р. Волошинович, А. Драган, Кушецький і Третяк («Кроно-Карпати»), Я. Вовчук і Головінський («Гал-Вапно), Москалик («Карпати» К), Р. Борисевич і Сем’янчук («Придністров’я»), Ромаш («Славія»), Р. Курташ і О. Локатир (ФК «Перегінське»), Блащук (ФК «Турка»), Т. Бойко («Ніка-Івано-Франківськ»), Крикунов (ФК «Битків»), Роже Тібо («Медик-Краснопіль»).

 

Переглядів: 537 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]