Четвер, 28.03.2024, 13:08
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 17 » СПОРТ
10:01
СПОРТ

З Долиною, але без Яремче
До старту обласного чемпіонату залишилося десять днів


Десять днів залишилося до початку чемпіонату Івано-Франківщини з футболу 2014 року, а деякі команди все ще перебувають у «творчому пошуку»: вирішують - виступати чи ні, а якщо виступати, то в котрій з ліг. Через це в обласній федерації футболу ніяк не можуть затвердити склади ліг.


Після виступів у Кубку Підгір’я вирішили припинити своє існування «Карпати» з Яремче, найтитулованіший аматорський клуб регіону останнього десятиліття. У вищому дивізіоні «курортники» дебютували у 2004 році. По чотири рази вигравали чемпіонат і кубок. В 2009 році здобули Кубок України серед аматорів. Та варто зауважити, що команда майже цілковито комплектувалася гравцями з обласного центру.
Торік за браком фінансів яремчанці зробили ставку на молодь (знову ж таки з франківських спортшкіл) і опустилися за підсумками сезону на сьому сходинку. Очевидно, проблема коштів так і не була вирішена. Тож футболісти разом з тренером Володимиром Ковалюком поповнили лави «Ніки-Івано-Франківськ».
Як ми вже повідомляли, тандем двох франківських клубів «Ніки» і «Тепловика» після річної співпраці розпався. «Тепловики» пішли у другий дивізіон, «Ніка» залишилася у вищому, претендуючи на звання головної команди обласного центру. Свої домашні матчі вона проводитиме на стадіоні «Рух».
Окрім яремчанців, ще раніше від виступів на обласній арені відмовилася косівська «Гуцульщина». Така ж доля може спіткати «срібного» призера сезону-2013 – богородчанський «Газовик». Остаточну відповідь щодо своєї участі у змаганнях богородчанці пообіцяли дати у п’ятницю.
Є й  приємні новини. Долинським вболівальникам  вдалося відстояти місцевий «Нафтовик». Команда продовжить виступи в чемпіонаті Івано-Франківщини. Буде у турнірі й дебютант – ФК «Турка» з Коломийщини, «бронзовий» призер торішньої першості. Тож Покуття матиме найширше представництво у чемпіонаті – три клуби («Карпати» Коломия, «Славія» Отинія і ФК «Турка»).
На сьогодні в ІФФФ є десять підтверджень від учасників чемпіонату (без «Газовика»). Та в федерації не виключають, що в останній момент можуть отримати відповідне клопотання і від ФК «Перегінське». Підштовхнути переможця обласної Ліги чемпіонів до виступів в еліті може поява в обласній першості перегінської «Лімниці».
Новачками другого дивізіону будуть «Колос» Братківці, «Колос» П’ядики, «Каменяр» Серафинці, франківський «Тепловик». Можливо, повернуться до обласних турнірів рогатинці. Втрати обраховуються п’ятьма клубами - «Карпати» Кути, «Сокіл» Павлівка, «Граніт» Тлумач, «Пробій» Городенка і «Карпати» Печеніжин. Невідомо також, чи продовжить виступи ФК «Гвіздець».   
У 1 лізі звання чемпіона розіграють у два кола. В 2-й - збережеться минулорічна формула змагань – попередній етап у двох територіальних групах і фінал за участю восьми кращих. Стартують змагання 27 квітня. А вже за кілька днів, 1 травня, розпочнуться матчі кубка області. Вирішено, що на всіх етапах турніру суперник зустрічатимуться двічі – вдома і у гостях.
Склад 1 ліги: "Карпати" Коломия, "Кроно-Карпати" Брошнів-Осада, "Ніка-Івано-Франківськ», "Придністров'я" Тлумач, "ГалВапно" Галич, "Славія" Отинія, "Нафтовик" Долина, ФК "Калуш", ФК "Снятин", ФК "Турка". Очікується підтвердження від "Газовика" з Богородчан.
Склад 2 ліга: ФК "Битків", "Краснопіль" Солотвин, "Нептун" Заболотів, "Енергія" Бурштин, "Вихор" Ямниця, ФК "Обертин", "Прут" Делятин, "Дністер-Рітас" Побережжя, "Карпати" Болехів, ФК "Перегінське", "Колос" Братківці, "Лімниця" Перегінське, "Тепловик" Івано-Франківськ, "Колос" П'ядики, "Каменяр" Серафинці.

 

Переглядів: 630 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]