Четвер, 28.03.2024, 17:23
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 3 » СПОРТ
09:37
СПОРТ

Футбольна сплячка
Підготовку до нового сезону розпочали лише кілька його учасників


За відсутності у краї професійної футбольної команди вся увага вболівальників останнім часом прикута до чемпіонату Івано-Франківщини. Наприкінці квітня стартує новий сезон, однак більшість команд все ще перебувають у зимовій сплячці. Попри сприятливі погодні умови, станом на сьогодні відбулося тільки сім контрольних поєдинків за участю чотирьох клубів.


У ролі футбольних пролісків виступають брошнівські «Кроно-Карпати», ФК «Калуш», бурштинська «Енергія» і новачок обласних змагань – ФК «Перегінське». Можливо, розбурхати учасників зможе традиційний Кубок Підгір’я, який стартує цієї неділі і триватиме до 13 квітня. До участі у ньому зголосилося вісім колективів. Окрім названого вище квартету, це «Газовик» Богородчани, «Ніка-Тепловик» Івано-Фран-ківськ, «Придністров’я» Тлумач та «Карпати» Яремче.
Остаточного списку учасників чемпіонату та першості Івано-Франківщини 2014 року все ще немає. Як відомо, провідний дивізіон планово скоротили до 12 команд. Втім, наразі в обласній федерації на цю цифру «не виходять». Попередньо свою участь у турнірі підтвердило 10 команд. З числа учасників попереднього чемпіонату не гратимуть косівська «Гуцульщина» і долинський «Нафтовик».
Косівчани ще шукають можливості заявити свою команду у 2 лігу. А от керівництво «Нафтовика», не отримавши жодної копійки допомоги від районної ради, вирішило зняти команду з обласних змагань. Відтак Долинщина поповнить лави тих регіонів, які не представлені в крайових турнірах.  
Водночас в сусідній Рожнятівщині спостерігається справжнє футбольне піднесення. Торік після тривалої перерви її представник («Кроно-Карпати») зійшов на п’єдестал пошани обласного чемпіонату, а краща районна команда – ФК «Перегінське» святкувала перемогу в Кубку чемпіонів міст і районів Івано-Франківщини.
Нині перегінчани готуються до дебюту в обласних змаганнях. Причому, за своїм складом (команду поповнила група відомих гравців) «Перегінське» цілком може розраховувати на пристойні позиції не тільки в 2-й лізі, але й в чемпіонаті Івано-Франківщини. Оскільки в еліті утворилися вакансії, не виключено, новачок зможе заповнити одну з них.
Щоправда, керівникам ФК «Перегінське» потрібно буде вирішувити проблему з домашньою ареною. Та, що є в містечку (воно, між іншим, нараховує понад 12 000 мешканців), не обладнана роздягальнею. Її будівництво тільки-но розпочалося.
Подейкують також про розрив тандему "Ніка-Тепловик": "Ніка" залишиться в еліті, а "Тепловик" ніби-то розпочне виступи в 2 лізі. Та наразі жодних документів від франківчан в обласній федерації не отримували.
В 2 лізі не виступатимуть чемпіон та срібний призер попереднього сезону – "Карпати" Кути і "Сокіл" Павлівка відповідно. Особливо прикро за команду з Кут, котра, як і долинський «Нафтовик», була своєрідним символом обласних змагань. Її безперервний стаж виступів сягав 60 років! Не вийдуть на зелені поля також тлумацький "Граніт" і "Карпати" Печеніжин, які не завершили попередній сезон. Поповнить лави другого дивізіону "Колос" з Братківців.
Не підтвердили наразі свою участь у змаганнях ФК "Гвіздець" і городенківський "Пробій". Городенківці при певних обставинах також можуть зазіхнути на 1 лігу. Та якщо не складеться, то «Пробій» може не розпочати сезон взагалі. До речі, городенківська команда цього року святкуватиме 90 років з моменту свого утворення! «Пробій» – найстаріший з нині чинних клубів Івано-Франківщини.
Турніри в обох лігах, незалежно від кількості команд-учасниць, пройдуть за традиційною двоколовою системою. Початок змагань запланований на 27 квітня.
На відміну від обласних змагань, в районах футбольне життя вирує вже кілька тижнів. Проходять традиційні передсезонні змагання, а в декотрих регіонах навіть розпочалися офіційні турніри – чемпіонат та кубок.

ТАБЛО
Попередні склади ліг чемпіонату і першості Івано-Франківщини 2014 року
1 ліга

"Карпати" Коломия (1)
"Газовик" Богородчани (2)
"Кроно-Карпати"
Брошнів-Осада (3)
"Ніка-Тепловик"
Івано-Франківськ (4)  
"Придністров'я" Тлумач (5)
"Гал-Вапно-Енергетик" Галич (6)
"Карпати" Яремче (7)
"Славія" Отинія (8)
ФК "Калуш" (11)
ФК "Снятин" (12)
Можлива участь: ФК «Перегінське»
Відмова: «Гуцульщина» Косів (9), «Нафтовик» Долина (10)
2 ліга
ФК "Турка" (3)
ФК "Битків" (4)
"Краснопіль" Солотвин (5)
"Нептун" Заболотів (6)
"Енергія" Бурштин (8)
"Вихор" Ямниця (9)
ФК "Обертин" (10)
"Прут" Делятин (11)
"Дністер-Рітас" (12)
"Карпати" Болехів (б/м)
ФК "Перегінське" (-)
"Колос" Братківці (-)
Можлива участь: ФК "Гвіздець" (7), "Гуцульщина" Косів (1 ліга), "Пробій" Городенка (б/м)
Відмова: "Карпати" Кути (1), "Сокіл" Павлівка (2), "Граніт" Тлумач (б/м), "Карпати" Печеніжин (б/м)
Примітка. В дужках подано місця команд в минулому сезоні (б/м - місце не виводилося).

Добірку підготував Володимир ГОРОЩАК

 

Переглядів: 484 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]