Субота, 20.04.2024, 16:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Вересень » 5 » СПОРТ
09:40
СПОРТ
Канікули після старту
Зігравши перші матчі, команди екстра-ліги одразу підуть на вакації

Вітчизняні прихильники футзалу дочекалися нового чемпіонату країни. Він візьме старт цієї суботи. Зокрема, івано-франківський «Ураган» розпочне свій ювілейний, десятий сезон серед найкращих клубів країни. Попередній, нагадаємо, «дракони» завершили із «срібними» нагородами.

Під час літнього міжсезоння ми регулярно повідомляли про підготовку команди. Як відомо, «Ураган» залишило троє гравців – бразильці Луїз Негао і Додо та українець Тарас Шурак. Стільки ж виявилося новачків. З львівської «Енергії» до Івано-Франківська перебралися 31-річний вихованець запорізького футболу Ільдар Макаєв і 29-річний Сергій Якунін, вихованець харківської школи футзалу. Третім новачком став 23-річний гравець «Урагану-2» Орест Боргун, кращий бомбардир «дубля» в його дебютному першоліговому сезоні. Зауважимо, Боргун – вихованець прикарпатського футболу, родом зі Снятина.
Участь у тренувальних зборах брали ще кілька гравців другого складу. Проте закріпитися в «основі» їм наразі не вдалося.
Підготовку до сезону «Ураган» розбив на три етапи. У клубі відмовилися від традиційної поїздки до Чорного моря (туди вирушили «дублери»), вибравши натомість більш спокійне балтійське побережжя поблизу польського курорту Колобжег. Повернувшись додому, «Ураган» взяв участь у відкритому Кубку Львівщини, де посів четверте місце. У матчі за «бронзу» франків ці поступилися львівській «Енергії» (3:4).
Згодом «Ураган» знову взяв курс на Польщу. Цього разу «дракони» стали табором у містечку Ярослав неподалік українського кордону. Проведення контрольних матчів у плани тренерського штабу на чолі з незмінним наставником Сергієм Гупаленком (він очолює колектив з 2008 року) не входило. Відтак на традиційний турнір «Кубок Бескидів» до Бєльсько-Бялої франківці відправили своїх дублерів. Ті зуміли посісти третю сходинку в групі, а в матчі за 5-те місце поступилися… львівській «Енергії». Зазначимо, що в двох попередніх сезонах саме «Ураган» з «Енергією» розігрували головний трофей змагань. Обидва рази вигравали львів’яни.
Новий футзальний сезон стартував в останній день літа матчем за суперкубок. У Харкові зійшлися чемпіон і володар кубка країни - місцевий «Локомотив» та «Енергія» відповідно. Перемогли господарі – 2:1.
Чемпіонат України 2013-14 рр. пройде у незмінному складі і незмінному форматі. Сім його учасників зіграють у чотири кола, щоб визначити квартет фіналістів. Вони у режимі плей-офф розіграють нагороди змагань. Подейкували, що восьмою командою екстра-ліги стане донецький «Сапфір», проте новачок вирішив розпочати свій шлях з першого дивізіону. До речі, з нового сезону всі команди еліти зобов’язані заявити у цей турнір свої дублюючі склади.  
Як і минулого року, першим суперником «Урагану» стане луганський ЛТК. В 2012-му «дракони», нагадаємо, зазнали у дебютній грі розгромної домашньої поразки (2:6). Однак, не забуваймо, що той сезон франків- ці зустріли недоукомплектованими і набирали обертів вже в змагальному графіку.
Цього разу одразу за стартом на команди очікує зупинка. Матчі другого туру пройдуть аж 29 вересня. Такий календар прийнятий на догоду наставникам національної збірної: 17 і 24-го числа «жовто-сині» виборюватимуть путівку на чемпіонат світу з збірною Угорщини. За попередньою інформацією, наставники головної команди мають намір викликати на тренувальний збір трьох «ураганівців» - Петра Шотурму, Євгена Валєнка і Андрія Сімку.
Що робитимуть в цей час їхні партнери, наразі достеменно невідомо. Організовувати черговий Кубок Галичини в Івано-Франківську не будуть. Можливо, клуб організує якісь спаринги.  
Вчора «Ураган» провів відкрите тренування для журналістів та вболівальників, презентувавши новачків та нове екіпірування. Впродовж найближчого року команда виступатиме у двох комплектах форми – білій та червоній з вертикальною полосою відповідно чорного та червоного кольорів.
Ціни на квитки у сезоні 2013-14 рр. стартуватимуть від 20 грн. (балкон). Місце біля ігрового майданчика вартує 35-40 грн, на ВІП-трибуні - 45. Діти від п’яти років та пенсіонери можуть потрапити на матчі, заплативши усього 5 грн. Можна придбати абонементи (їх вартість від 450 до 550 грн.).

Готуйте ключки влітку

Впродовж літа столичні інформагенції кілька разів сповіщали про те, що в новому чемпіонаті країни з хокею може взяти участь об’єднана команда Івано-Франківська та Калуша. Джерелом такої інформації було керівництво національної федерації. «Ми працюємо у цьому напрямку», - стверджувало воно. Однак…

Прикарпатський хокей радше не розвивається, а деградує, - така думка лунала на зібранні хокейного активу Івано-Франківщини, яке відбулося минулої суботи в льодовому палаці обласного центру. Минулого сезону на Прикарпатті навіть не спромоглися організувати чемпіонат регіону.
Поодинокі поєдинки проводили ентузіасти хокею Покуття (Заболотів, Снятин, Коломия), допоки дозволяли погодні умови. А ХК «Калуш», виступаючи в західноукраїнській першості, посів четверту сходинку.
В області є дві криті ковзанки. Та, приміром, льодовий палац у Калуші, зведений у 2009 році в рамках реалізації програми «Хокей України», вкотре погруз у боргах. Льоду там немає з квітня і коли знову можна буде займатися аматорам ковзанів, невідомо. Нещодавно споруду передано на баланс облради, однак це не надто вплинуло на її життєдіяльність.
Розвиток зимової інфраструктури потребує підтримки владних структур, - впевнені аматори хокею. А тому вони вкотре апелюють до керівників регіону, який претендує на участь у зимовій Олімпіаді. Чи почують їх у високих кабінетах?
 


Переглядів: 589 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]