Субота, 20.04.2024, 07:14
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 11 » СПОРТ
10:20
СПОРТ
Всупереч традиціям
Франківські клуби повідомляють про зміни у складах


Впродовж останніх років ми звикли до того, що футзальний «Ураган» ділився своїми трансферними планами практично одразу по завершенні останнього матчу сезону. Натомість «Говерла» тримала новачків у секреті. Нинішнє літо стало винятком з правилами.

Цього разу «Ураган» пішов у відпустку, не повідомивши про зміни у складі. Лише згодом клуб повідомив про завершення співпраці з трьома гравцями, у котрих завершились чинні угоди. Мова йде про 26-річного Тараса Шурака (21 матч, 1 гол у минулому сезоні), а також двох бразильських легіонерів - Луіза Негао (24, 7) і Додо (25, 5).
Про новачків наразі у клубі не повідомляють. Проте різноманітні інформагенції вже практично зісватали в «Ураган» 30-річного вихованця запорізького футзалу Ільдара Макаєва, котрий останнім часом виступав у складі львівської «Енергії». Окрім нього, до Івано-Франківська може перебратися ще один екс-енергетик Сергій Якунін.
На тренувальних зборах «Ураган» перевірить трьох гравців свого дубля – Тараса Рудавця, Ігоря Корсуна та Юліана Горбатого. А от кращий бомбардир першолігової команди Орест Боргун вирушить на збір вже повноправним гравцем «основи».
До речі, «Ураган-2» вже розпочав передсезонну підготовку. Головна ж команда розпочне збір наступного тижня. Як ми вже повідомляли, «Ураган» відмовився від традиційного збору на чорноморському узбережжі. В планах колективу проведення двох етапів у Польщі. Їх розділить представницький міжнародний турнір "Кубок Львівщини", що пройде в середині серпня.
Водночас «Говерла» вже сповістила про укладення контрактів одразу з п’ятьма новачками. Першим з них став 23-річний американський захисник Андре Янг (175см, 77кг). Випускник університету Клемсон не був вибраний торік на драфті НБА і вирушив до Голландії, де виступав за «Ден Бош» (13,9 очка, 5,7 передачі і 3 підбирання в середньому за гру). Його команда завершила регулярний сезон на першому місці, однак вибула у півфіналі плей-офф.
Також франківський клуб уклав угоду з американським захисником Боббі Мейзом (1986 р. н.), який виступав у кіпрському «Керавносі». Що цікаво, його кдуб також виграв регулярний чемпіонат країни, проте вибув у півфіналі плей-офф. Мейз, який є випускником коледжу Тенессі, в середньому проводив на паркеті 31,5 хвилини (14,2 очка та 4,1 передачі). У Єврочеледжу Мейз зіграв 6 поєдинків. Раніше Мейз, зріст якого становить 191 см, грав у білоруському «Мінську», «Букнеросі» з Венесуели і литовському «Анікшяї».
Третім іноземцем новачком став важкий форвард Шеймус Бокслі. Минулий сезон він провів у австрійському «Оберварті», де був капітаном команди. В середньому за гру форвард набирав 18,6 очка, робив 6,7 підбирань і 3 передачі. До австрійців Шеймус приєднався в середині сезону і допоміг своєму клубу дістатися фіналу чемпіонату країни.
До цього 30-річний американець виступав у Нідерландах, де двічі ставав MVP чемпіонату, та один сезон провів у Лізі Німеччини. Випускник коледжу Портленда має досвід виступів у Єврочеленджі.
Поповнилася «Говерла» і двома українцями. Команду Євгена Мурзіна поповнив MVP української вищої ліги Дмитро Липовцев з полтавського «Муссона». Днями також стало відомо, що склад франківців поповнив Олександр Доленко. Раніше він виступав за дубль столичного «Будівельника» та львівську «Галичину», а минулий сезон відіграв у білоруській «Свіслочі», де був одним з лідерів (четвертий бомбардир і п'ятий асистент чемпіонату країни).
Окрім того, керівництво веде переговори із кількома гравцями з минулорічного складу. Водночас два гравці «Говерли» вирішили продовжити свої виступи у львівській «Галичині» – це Кіндел Дайкс і Ярослав Лемик. Дайкс в офіційних матчах сезону-2012/13 набирав у середньому 17,5 очка за гру (це третій результат серед усіх гравців Суперліги!), робив 5,2 підбирання та віддавав 2,8 результативні передачі.
Сторінку підготував Володимир ГОРОЩАК

Переглядів: 731 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]