П`ятниця, 19.04.2024, 17:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 23 » СПОРТ
09:16
СПОРТ
Нові лідери
Волейбольний сезон на Івано-Франківщині став періодом великих змін


Днями завершився волейбольний чемпіонат Івано-Франківщини. Він приніс нового переможця – команду СК «Залуччя» зі Снятинського району, котра дещо несподівано випередила визнаних фаворитів змагань. Упродовж сезону оновилося й керівництво обласної федерації. Наприкінці лютого її очолив знаний в регіоні підприємець Володимир Балагура.

Загалом на старт змагань вийшло 22 команди – 16 чоловічих, котрі змагалися у двох лігах, і шість жіночих. Паралельно була проведена першість серед юнаків. За результатами першого етапу квартет фіналістів серед чоловічих колективів вищої ліги склали ЛВУМГ Богородчани, ВК «Залуччя», галицький «Володар» і «Західрембуд» Бурштин. До останнього туру на фінальну перепустку претендував також новачок змагань – калуський «Нафтохімік», однак у вирішальній зустрічі поступився в рідних стінах бурштинцям.
Стартовий тур другого етапу, що пройшов у Галичі, відзначився неймовірним суперництвом – п’ять із шести поєдинків завершилися тай-брейком! Враховуючи бонусні очки, в лідери турніру вийшло «Залуччя». Представник Снятинщини на один бал випереджав переможця першого етапу – «Західрембуд». Другий завершальний тур фіналу проходив на майданчику покутян, котрі після перемоги над богородчанцями за тур до фінішу гарантували собі золоті нагороди. «Газовики» фінішували другими. «Бронза» дісталася «Західрембуду».
Зауважимо, бурштинці виявилися єдиними, хто зберіг за собою місце на п’єдесталі – у попередньому сезоні були другими. А от торішній переможець – долинський ЛВУМГ, як і бронзовий призер – коломийське «Прикарпаття», цього разу пасли задніх. В турнірі юнацьких складів перемогу святкували бурштинці, котрі випередили у фіналі представників Коломийщини та Долини.
В першолігових перегонах, як і у вищому дивізіоні, «золото» також здобув сільський колектив – з Кутища, що на Тлумаччині. Він випередив двох представників обласного центру – команди коледжу фізвиховання та ПНУ ім.Стефаника. Серед жінок вже традиційно не було рівних студенткам ПНУ. Вслід за ними фінішували галичанки та коломиянки.
Як повідомив президент ІФОВФ Володимир Балагура, федерація планує чимало новацій. Серед них – проведення кубка області. Можливо, це буде відкритий турнір із залученням команд сусідніх областей. Відтак відбудеться й матч за суперкубок. Команди-переможці районних чемпіонатів матимуть змогу помірятися силою у своєрідній Лізі чемпіонів Івано-Франківщини тощо.
До речі, на найближчій сесії обласної ради федерація планує подати на розгляд депутатів програму «Волейбол – в кожному селі Прикарпаття». Вона передбачає зведення в кожному населеному пункті Івано-Франківщини волейбольного майданчика, закупівлю м’ячів, волейбольних сіток, ігрової форми… Головне завдання – згуртувати і залучити сільську молодь до занять волейболом. «Маємо надію, що депутати підтримають її, і це стане першою ластівкою для подальших дій в розвитку і підтримці волейболу не тільки в нашій області, але й по всій Україні», – зазначив керманич федерації.
Всі події, пов’язані з обласним волейболом, віднедавна оперативно і змістовно висвітлюються на сайті федерації (volley.if.ua). Тут можна віднайти не тільки протоколи усіх зіграних поєдинків, але й коментарі учасників змагань, анонси подій та багато іншого.
В подальших планах ІФОФВ – відродження професійних команд. Наразі кращі беруть участь в аматорській першості України. Об’єднана команда «Володар-Станиславів» (Галич) фінішувала восьмою серед 12-ти команд вищої ліги. А от жіночий «Університет», котрий у попередні роки неодноразово фінішував серед призерів, цього разу до фінішу не дотягнув…
В чемпіонаті області серед ветеранів перемогу вдруге поспіль святкував франківський «Будівельник», який випередив коломиян та снятинців.  
Вища ліга. Чоловіки. Фінал. 1 тур. Галич. ЛВУМГ Богородчани – "Західрембуд" Бурштин – 3:2. ВК "Залуччя" (Снятинський р-н) – "Володар" Галич – 3:2. "Західрембуд" – "Володар" – 3:2. ЛВУМГ Б – ВК "Залуччя" – 2:3. ВК "Залуччя" – "Західрембуд" – 3:0. "Володар" – ЛВУМГ Б – 2:3. 2 тур. Снятин. ВК "Залуччя" – "Західрембуд" – 3:0. ЛВУМГ – "Володар" – 3:0. "Західрембуд" – "Володар" – 3:0. ВК "Залуччя" – ЛВУМГ Б – 3:1. ЛВУМГ Б – "Західрембуд" – 0:3. "Володар" – ВК "Залуччя" – 0:3.

Переглядів: 666 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]