П`ятниця, 19.04.2024, 08:44
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 25 » СПОРТ
11:04
СПОРТ
Десять пробоїн «Нафтохіміка»

Сьогодні відбудуться перші матчі 22-го чемпіонату України з футболу серед жінок. Увосьме на старт змагань вийде калуський «Нафтохімік». Торік, нагадаємо, команда виборола Кубок країни і «срібло» національної першості.

Втриматися на здобутих рубежах колективу, однак, буде непросто. В міжсезоння «Нафтохімік» втратив більшість гравців «основи». Одразу четверо тепер вже колишніх калушанок перебралися до Росії – тріо вірменських легіонерок (Карапетян, Алексанян і Костанян) та гравець української збірної, кращий бомбардир команди у минулому сезоні Ольга Бойченко.
Як відомо, трагедія трапилася з 18-річною гравцем команди і молодіжної збірної країни Вікторією Пилипів. 14 лютого вона отримала вогнепальне поранення в одному з розважальних закладів обласного центру. Уродженка Богородчан перенесла кілька операцій і частково втратила зір.
Під скальпель хірурга довелося лягати ще одному гравцю «Нафтохіміка» і української «молодіжки» – Дарії Кравець. Причому нещастя підстерегло спортсменку під час офіційних змагань збірної у Шотландії. Відтак у першому колі Кравець команді не допоможе…
Одна з найдосвідченіших вітчизняних футболісток 35-річна Юлія Ващенко готується стати мамою. Завершився контракт у старожила «Нафтохіміка», авторки більшості клубних рекордів Христини Ботюк (112 матчів, 69 голів). Загалом команда не зможе розраховувати одразу на десять гравців основного складу!
На довершення за лічені дні до старту «Нафтохімік» залишив головний тренер команди Микола Пристай, який торік був визнаний кращим тренером у жіночому футболі України. Принаймні, у стартових матчах обов’язки головного тренера команди буде виконувати Роман Драган, який був асистентом Пристая. Граючим тренером стане капітан команди Олена Ходирєва.
Ходирєва – одна з небагатьох досвідчених футболісток, котра залишилася в «Нафтохіміку». Клубові також вдалося повернути до своїх лав 20-річну Оксану Яковишин, права на котру належать найсильнішій команді Росії – «Росіянці» з Красноармійська. Минулий сезон вихованка івано-франківської ДЮСШ №3 і гравець національної збірної пропустила через важку травму. Тож сьогодні вона рветься у бій. Решту вакантних місць наразі посіли вихованки місцевих спортшкіл.  
Нагадаємо, що наприкінці лютого «Нафтохімік» був учасником зимового чемпіонату України, де посів четверте місце. В матчі за «бронзу» калушанки поступилися харківському «Житлобуду-1» (0:1), своєму сьогоднішньому супернику. Згадані колективи мали відкрити сезон матчем за суперкубок. Та через пізню весну прем’єрний розіграш трофею перенесли.
В чемпіонаті України-2013 виступатимуть ті ж вісім команд, що й раніше (згідно з зайнятими місцями): «Житлобуд-1» Харків, «Нафтохімік» Калуш, «Дончанка» Донецьк, «Легенда» Чернігів, «Родина» Костопіль (Рівненська обл.), «Житлобуд-2» Харків, «Іллічівка» Маріуполь і «Атекс» Київ.
Календар матчів               «Нафтохіміка». 1 коло
1 тур. 25 квітня. «Житлобуд-1» - «Нафтохімік»
2 тур. 2 травня. «Родина» - «Нафтохімік»
3 тур. 9 травня. «Нафтохімік» - «Житлобуд-2»
4 тур. 16 травня. «Іллічівка» - «Нафтохімік»
5 тур. 30 травня. «Нафтохімік» - «Легенда»
6 тур. 9 червня. «Атекс» - «Нафтохімік»
7 тур. 16 червня. «Нафтохімік» - «Донеччанка»
Переглядів: 686 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]