Середа, 24.04.2024, 01:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Січень » 17 » СПОРТ
11:36
СПОРТ
«Буковель» прийматиме фінал Кубка світу

Івано-Франківщина розпочала підготовку до проведення на базі туркомплексу «Буковель» фінального етапу Кубка світу з фрістайлу (акробатика). Найкращі лижні акробати світу перебуватимуть тут з 18 по 24 лютого. Змагання такого рівня наш регіон прийматиме вперше.


«Буковель» не новачок у календарі міжнародної федерації лижного спорту. Змагання під егідою FIS комплекс проводить з 2006 року. Впродовж шести сезонів на буковельських схилах виступали представники гірськолижного спорту. Та останнім часом курорт переключився на турніри з фрістайлу та сноуборду.
З 2010 року «Буковель» стає місцем проведення змагань з лижної акробатики. Тут вже тричі проводилися етапи Кубка Європи. Нині ж дебютує найпрестижніший турнір – Кубок світу. В календарі FIS він позначений як тестовий. Якщо все пройде вдало, комплекс зможе замахнутися на більше...
За підрахунками фахівців для підготовки лижної траси та трамплінів знадобиться понад 70 тисяч кубометрів снігу. Передбачається, що у завершальному етапі світової серії змагатимуться 75 спортсменів, кваліфікацію яких оцінюватимуть 17 суддів. У змагання візьмуть участь і наші земляки, лідери національної збірної – Надія Діденко та Сергій Лисянський.
Змагання на Кубок світу-2013 складаються з шести етапів. Вони стартували 5 січня у Китаї. Минулої суботи спортсмени змагалися у Канаді. Найближчим часом відбудуться два етапи у США. В середині лютого спортсмени перекочують до Старого світу. З 12 по 19 лютого їх прийматиме столиця наступної зимової Олімпіади – Сочі. Власне звідти світова еліта й буде доправлена чартерним авіарейсом до Івано-Франківська.  
Після двох етапів Кубка світу Надія Діденко розташувалася на 9-й позиції. 26-річна франківчанка фінішувала 13-ю в Китаї, а за тиждень, у Канаді, піднялася на сьому позицію. Найвищим результатом для нашої землячки на етапах турніру наразі є 4-та сходинка, яку вона виборювала тричі (востаннє – в лютому 2012-го в Австрії). Щодо Сергія Лисянського, то він стартував лише на 1-му етапі, фінішувавши 19-м.
В інших зимових дисциплінах прикарпатці не можуть похвалитися високими досягненнями. Власне на відзначення заслуговує лише 4-та позиція 19-річного літаючого лижника з Ворохти Володимира Вередюка, яку він посів на початку вересня на етапі серії Кубка FIS у Польщі. Щодо зимового сезону, то найвище спортсмен піднявся на початку грудня в Алма-Аті (Казахстан) – 37-ма сходинка в Континентальному кубку.
Земляк і одноліток Вередюка Віталій Калініченко, змагаючись на етапі Континентального кубка серед двоборців (Росія), минулої неділі піднявся на найвищу в кар’єрі 22-у сходинку. Причому після стрибків з трампліна він перебував на п’ятій позиції. Підвело молодого спортсмена повільне проходження 10-кілометрової лижної дистанції.
Традиційно напруженим є графік виступів у 23-річної косівської гірськолижниці Богдани Мацьоцької. Найуспішнішим для неї стали грудневі старти в Італії, де вона двічі фінішувала п’ятою. Причому, за кількістю нарахованих спортсменці рейтингових балів, то був її найкращий результат за останні два роки.
P.S. 17-19 січня в калуському льодовому палаці вперше проходитиме відкритий чемпіонат Івано-Франківської області з фігурного катання – Кубок ФСТ «Нафтохімік». За словами президента Західноукраїнської ліги фігурного катання й ініціатора проведення змагань Тамари Цимбал, у них братимуть участь фігуристи з України, Росії, Білорусі, Молдови, Вірменії та США. Суддівство здійснюватиметься за новою міжнародною системою Спілки ковзанярів.

Сторінку підготував Володимир Горощак

Переглядів: 735 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]