Четвер, 25.04.2024, 06:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Лютий » 16 » СПОРТ
11:12
СПОРТ
«Справа потопельників»
«Енергетик» і «Прикарпаття» потерпають від безгрошів’я


Позавчора футбольну громадськість краю зворохобила терміново скликана прес-конференція президента бурштинського «Енергетика» Мирослава Лотоцького. Дещо раніше незмінний керманич клубу заявив про серйозні проблеми з фінансуванням ввіреного йому колективу. Відтак можна було очікувати гучних заяв, аж до зняття команди з чемпіонату України.
За деякими даними, на прес-конференцію, що відбувалася  у бурштинському палаці культури «Прометей», також мав прибути один з керівників івано-франківського «Прикарпаття», у котрого схожа фінансова ситуація. Припускалося, що обидва потопаючі клуби краю можуть створити єдиний фронт заради збереження місця в професійному футболі.


Однак до присутніх вийшов лише Лотоцький. Він розповів, що перед самим початком заходу у телефонній розмові отримав гарантії фінансування команди з боку керівників компанії ДТЕК, яка нещодавно стала власником, зокрема, Бурштинської ТЕС. Напругу було знято. Вболівальникам залишається лише сподіватися, що обіцянки не розійдуться з реальними справами. 
«Енергетик» ось уже шостий сезон утримує неофіційний титул лідера прикарпатського футболу. Дебютувавши на професійній арені у 1998 році, клуб крок за кроком розвивав власну інфраструктуру, якій його колеги з обласного центру сьогодні можуть лише позаздрити.
Реконструйовано стадіон, змонтовано освітлення, облаштовано тренувальні поля, два з яких – зі штучним покриттям. На довершення позаторік клуб отримав тренувальну базу у селі Сокіл. Та всі зусилля бурштинців можуть бути перекреслені в одну мить…
Свої виступи у першості країни «Енергетик» поновить 24 березня домашнім матчем з ФК «Севастополь». У турнірній таблиці клуб йде 16-м, випереджаючи тільки вінницьку «Ниву» і ФК «Львів». Щоб уникнути перехідного матчу, бурштинцям потрібно фінішувати, як мінімум, 15-ми. На сьогодні «Енергетик» є одним з двох клубів, які фактично ще не розпочали підготовку (другий – це вінницька «Нива», вона взагалі не подає ознак життя). 
У «Прикарпаття» ситуація взагалі критична. Вже надходить час обов’язковим платежам у ПФЛ, а команда й досі перебуває у підвішеному стані. Втім, це більше стосується керманичів клубу, оскільки гравці розбрелися хто куди: орендовані – повернулися до своїх команд, решта самотужки влаштовує свою долю.
Поміж те рішенням від 1 лютого дисциплінарний комітет ПФЛ через постійне порушення «Прикарпаттям» своїх фінансових зобов’язань – як перед власними гравцями, так і перед лігою – заборонив франківцям реєстрацію нових футболістів. Для погашення усієї заборгованості клубу надано час до 10 березня. В іншому разі його буде виключено з лав професійної ліги.  

Сторінку підготував Володимир ГОРОЩАК
Переглядів: 717 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]