Вівторок, 16.04.2024, 08:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Травень » 6 » Соловей не став в пригоді меру
13:04
Соловей не став в пригоді меру
Шквал критики на адресу міського голови Віктора Анушкевичуса щодо незадовільного стану доріг, тарифів на житлово-комунальні послуги та проблем в комунальному господарстві з боку „Громадського форуму Івано-Франківська” команда мера парирувала доволі нестандартним ходом. На прес-конференції минулого четверга В.Анушкевичус повідомив про своє рішення запропонувати вакантну посаду начальника управління житлово-комунального господарства лідеру „Громадського форуму” Юрію Солов’ю.

Мотивуючи такий крок, міський голова зазначив, що багато хто сьогодні в нашій державі любить перебувати в опозиції та критикувати всіх і вся, замість того, щоб пропонувати шляхи вирішення тієї чи іншої проблеми. А критикувати, за його словами, завжди легше, ніж робити. Ніби на противагу своїм опонентам, В.Анушкевичус навіть прес-конференцію розпочав словами: „Багато говорити не буду, тому що немає часу на балаканину”.
На переконання мера, тільки консолідація та об’єднання зусиль може принести користь громаді. «Тому я, як міський голова, пропоную лідеру «Громадського форуму Івано-Франківська» Юрію Солов’ю очолити житлово-комунальне господарство міста Івано-Франківська. На цій посаді у нього буде можливість не на словах, а на ділі показати свою спроможність», – сказав він.
У рекомендованому листі, якого міський голова надіслав своєму непримиримому  опоненту напередодні, зокрема, сказано: „Оскільки Ви себе позиціонуєте як борець за добробут мешканців міста, то я глибоко переконаний, що Вам вдасться за моєї допомоги та підтримки зробити наше місто квітучим, без жодних проблем в комунальному господарстві та показати таким чином, що Ви є достойним кандидатом на посаду міського голови”.
На обдумування цієї пропозиції мер дав три дні. Але відмова Ю.Солов’я з’явилася на місцевих інформаційних сайтах вже за кілька годин. Лідер «Громадського форуму» розцінив «подібні пропозиції від людини, яка за свою каденцію не спромоглася навести порядок в житлово-комунальному секторі міста», як спробу банального політичного хабара. На думку Ю.Солов’я, це зроблено «для того, щоб ми припинили і надалі відстоювати та захищати інтереси громади міста, а також перестали критикувати безвідповідальну та непродуману діяльність міського голови, передусім у комунальній сфері».
Лідер „Громадського форуму” вважає, що тільки мешканці Івано-Франківська, висловивши свою довіру на наступних місцевих виборах, дадуть можливість їхній команді прийти до влади і змінити життя Івано-Франківська на краще. При цьому він сподівається, що «громаді міста не доведеться довго чекати зміни діючої влади міста».
Нагадаємо, що Верховна Рада перенесла місцеві вибори, призначені на 30 травня ц. р., на поки що невизначений термін. Міська опозиція засудила такий поворот подій і робить спроби вибори пришвидшити. З ініціативою позачергових виборів міського голови виступили три асоціації перевізників, „Громадський форум” та „Пора”. Щоправда, для втілення їхнього сценарію потрібно, щоби принаймні 31 з 60-ти депутатів міськради проголосував за відповідне звернення до парламенту, чого при нинішніх розкладах у міськраді може і не статися.
Серафим Кукулин
Переглядів: 1017 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]