П`ятниця, 29.03.2024, 07:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 1 » СОЦІУМ
10:55
СОЦІУМ
«Добре бачиш» із «Київстар»

Український оператор зв’язку спільно з медиками розробив унікальний мобільний додаток для відновлення зору



У перші дні мобільний додаток «Добре бачу» отримав більше 7 тисяч завантажень. Спільна розробка компанії «Київстар» та Інституту очних хвороб і тканинної терапії ім. В. Філатова НАМН України, провідного наукового закладу в сфері офтальмології в Україні, отримує лише схвальні відгуки. Загалом, це перша в Україні мобільна програма для профілактики захворювань органів зору. Аналогового сервісу самі розробники не знайшли на європейському ІТ-ринку.
Унікальність додатку в тому, що за його допомогою можна перевірити свій зір, і найважливіше – провести профілактичні вправи, які сприятимуть його відновленню. Це своєрідний домашній окуліст. Зрозуміло, він не зможе поставити остаточний діагноз, однак допоможе виявити недугу на ранній стадії розвитку. А комплекс наявних вправ зменшує зорове навантаження,  запобігає перевтомі і навіть допомагає відновити втрачені зорові позиції.
«Мобільний додаток містить вправи, які застосовувались в тібетській медицині, в медицині йоги. Присутні і вправи з методу відомого американського офтальмолога Бейтса, – наголосила доктор медичних наук, завідувач лабораторії розладів бінокулярного зору Інституту ім. В. Філатова Віра Сердюченко. – Усі наші доробки і знання за допомогою фахівців «Київстар» ми зуміли викласти в спеціальній програмі. Присвячуючи щоденно 5-10 хвилин роботі з цим додатком, можна бути певним у збереженні вашого зору».
«Однією з цінностей «Київстар» є турбота про українців. І особливу увагу ми приділяємо дітям,  – говорить Тетяна Пецько, менеджер програм корпоративної соціальної відповідальності компанії «Київстар». –  Створюючи кожне мобільне рішення категорії «Мобільне здоров’я», ми співпрацюємо з провідними медичними закладами країни. І «Добре бачу» став третім нашим спільним проектом».
До слова, в лютому 2013 року «Київстар» одним із перших почав впроваджувати рішення в сфері мобільного здоров’я, запропонувавши своїм абонентам безкоштовний додаток «Моя зірочка» для вагітних і сімей, що очікують на появу малюка. А в червні стартував новий мобільний додаток – «Моя зірочка. Перший рік», створений для батьків, які доглядають за дітьми у віці від народження до 1 року.
Новий додаток «Добре бачу» для профілактики захворювань очей  пропонує самодіагностику, вправи для дітей та вправи для дорослих. Щоби додаток знайшов чим більше прихильників у дитячій аудиторії, «Київстар» залучив до роботи ілюстраторів. Відтак, дитячі вправи – яскраві, веселі та зроблені в ігровій формі. Під час львівської презентації проекту, яка проходила у міській дитячій бібліотеці, діти не приховували емоцій і з притаманним для малечі ентузіазмом прагнули дізнатися, а чи можливий такий «фокус» з їхнім телефоном.
Однією з перших усю свою родину протестувала Яна Шемякіна, українська шпажистка, олімпійська чемпіонка 2012 року. «Піклуватися про своє здоров’я — обов’язок кожної людини. А спортсмени приділяють стану здоров’я та, зокрема, зору особливу увагу, адже «працездатність» тіла та усіх його органів — запорука професійного успіху, – зазначила вона. – Тому поява зручного сервісу для постійного тренування зору у вільний час – це справді добрий винахід. Можу запевнити, що моїй сім’ї він сподобався».
Сучасні мобільні технології допомагають не лише спілкуватися та розважатися, але й турбуватися про своє здоров’я. Завантажити додаток можна на свій смартфон або планшет – безкоштовно,  і динаміка завантажень мобільного додатку «Добре бачу» вселяє чималий оптимізм розробникам. Наразі найбільш активно користуються ним абоненти у Києві. Проте є непогані починання і в Одеській, Львівській, Харківській, Донецькій та Дніпропетровській областях.
Переглядів: 738 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]