Четвер, 25.04.2024, 13:15
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Вересень » 12 » СОЦІУМ
12:37
СОЦІУМ
Азаров на Прикарпатті:
офіціоз з елементами курйозу




У Івано-Франківську «на честь» візиту прем’єра влаштували пікет, а у Калуші – дали ляпаса охоронцю.
Про те, що у вівторок, 10 вересня, в Івано-Франківську має відбутися подія, явно з розряду непересічних, неозброєним оком можна було побачити ще з раннього ранку. Аби не вдарити обличчям в пил і бруд міських доріг, до робочих відвідин Прем’єр-міністра України Миколи Азарова місто почали «марафетити» мало не з першими променями сонця. Не забули й про безпеку: по усіх можливих маршрутах пересування прем’єрського кортежу городяни спостерігали справжній наплив синіх кітелів і кашкетів. Вервиця правоохоронців тягнулася від Івано-Франківська до самого Калуша – основної точки візиту Миколи Яновича. Стурбовані безпекою віп-гостя, міліцейські пости чигали на кожному кілометрі траси та на всіх під'їздах із другорядних доріг. Але навіть така скрупульозна підготовка не вберегла візит високого гостя від колізій.  


Прикарпатська гостинність… з пікетом
Програма робочої поїздки прем’єра не виходила за рамки усталеного ритуалу — спочатку хліб-сіль на урочистостях з нагоди введення в експлуатацію житла для інвалідів, потім візит на Івано-Франківський цементно-шиферний комбінат і «на десерт» — відвідини нововідкритого «Карпатнафтохіму».
На першому пункті одноденного вояжу прем’єр-міністра усе пройшло, як по маслу: Миколу Азарова церемонійно привітали хлібом-сіллю дівчата у національних строях. Опісля прем’єр вручив ключі від квартир у новобудові на вулиці Коновальця, 205 інвалідам – працівникам Івано-Франківського учбово-виробничого підприємства обласної організації Українського товариства глухих та  подарував кожному сімейству новоселів по мікрохвильовій печі.
Далі в рамках візиту прем’єр навідався до Івано-Франківського цементно-шиферного комбінату – оцінити, як просувається будівництво нового цеху.
А тим часом, поки Микола Янович, як і належить, приймав почесті, на іншому кінці міста на нього готували «засідку» у вигляді акції протесту івано-франківські «свободівці». Озброївшись плакатами, націоналісти вишикувалися в шеренгу на вулиці Набережній, перекривши там рух. Як повідомили у прес-службі «Свободи», таким чином активісти апелювали до Миколи Азарова щодо поганого стану місцевих доріг. Командував парадом, як завжди, народний депутат і знаний пікетчик Руслан Марцінків.  
Проте прем’єр-міністр старання «свободівців» залишив поза увагою і по дорозі до наступної «станції» на мапі своєї робочої поїздки – Калуша оминув протестувальників.

Охоронець дістав  по писку

На «Карпатнафтохімі» в очікуванні прем’єра також з самого ранку вирували підготовчі процеси. Посилені заходи безпеки мали місце і тут – усіх журналістів, телеоператорів і навіть працівників ТОВ «Карпатнафтохім» обшукали металодетекторами та «обнюхали» собаками. Вишколені охоронці снували по всій території підприємства, пильнуючи, аби через ворота, бува, не прослизнув якийсь непроханий гість.   
Проте без халеп усе одно не обійшлося. Казуси почалися з того, що організатори ніяк не могли визначитись, як саме зустріти Миколу Яновича. За початковим сценарієм на підприємстві його знову мали частувати хлібом-сіллю. Але в останній момент чомусь передумали: дівчатам у національних одяганках «дали відбій».
Ну а далі калуське повітря наповнилося запахом справжнього скандалу – на горизонті ЗМІ  з гнівним обличчям постала народний депутат-мажоритарник від Калущини Ольга Сікора. «Батьківщинівка» притьмом повідомила пресі: щойно зацідила ляпаса одному із азарівських «секюріті». Мовляв, зухвалець не пускав її на територію заводу через те, що її прізвище не фігурувало у списках.  
«Мені намагалися заламати руки та вивести за територію. Я вважаю такі дії неправомірними. Це вияв неповаги до народного депутата», – лютувала Сікора і пообіцяла скаржитися в Генпрокуратуру.
Врешті, одіозна парламентарка таки «пробилася» на територію «Карпатнафтохіму» і навіть приєдналася до делегації, що супроводжувала прем’єр-міністра на території об’єкта.  

«Хорошої зарплати, хорошої роботи  та впевненості у майбутньому!»

В очікуванні Миколи Азарова час тягнувся повільно. Кілька разів журналістам оголошували «бойову готовність». Мовляв, кортеж вже на підході. Але, як і годиться владним мужам, головний «винуватець дійства», в компанії губернатора Михайла Вишиванюка та юрби дебелих охоронців, прибув до Калуша із запізненням на годину.  
На підприємстві Миколі Азарову провели коротку екскурсію та показали головні  тамтешні  виробничі «принади», повели на оглядини до цеху з фасування поліетилену. Також з легкої руки Миколи Яновича на «Карпатнафтохімі» була запущена нова установка.   
«Я хочу поділитися з вами враженнями від поїдки по Івано-Франківщині і скажу, що вони позитивні, – звернувся до ЗМІ прем’єр-міністр, щоправда, російською. – Область розвивається, а відкриття і запуск нових підприємств є свідченням того, що державна програма активізації і розвитку економіки працює та активно набирає обертів. Звичайно, проблем у області багато, – вів далі прем’єр. – Власне кажучи, моя робоча поїздка  полягає зовсім не в тому, аби натиснути кнопку і запустити якесь виробництво, а насамперед, щоб подивитися, в якій мірі центральна влада може надати допомогу і сприяння в розвитку власних можливостей кожного регіону. Ті проблеми, які ми сьогодні обговорювали з керівником обласної адміністрації, найближчим часом будуть розглянуті Урядом і по них будуть прийняті рішення», – багатообіцяюче потішив прикарпатців Микола Азаров.
Наостанок, прем’єр-міністр побажав всім працівникам «Карпатнафтохіму» «хорошої зарплати, хорошої роботи та впевненості у майбутньому», підвівши таким чином риску під своїм робочим візитом. Після заключного звернення він, у супроводі охорони, сів у броньований мікроавтобус та зник з поля зору журналістів. Відразу по обіді Микола Азаров покинув Прикарпаття та літаком вирушив назад до столиці.
Оксана ГЛУШКЕВИЧ
Переглядів: 1039 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]