П`ятниця, 29.03.2024, 11:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Вересень » 20 » СОЦІУМ
11:35
СОЦІУМ
Візові перешкоди
у відповідях польських дипломатів і органів влади


Вдячний «Західному кур’єру» за публікацію Діани Філіпчук «Робота Польського візового центру на Прикарпатті заблокована?», в якій піднімаються проблемні питання у процесі здачі документів на отримання польської візи в пункті прийому візових анкет у м. Івано-Франківську.

Відзначу, що під час оформлення влітку цього року польської візи побачив на власні очі, як працює Візовий центр. Якби не допомога працівників міжнародного відділу Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника, то моє ходіння за візами було б значно довшим. Уже тоді впали у вічі численні черги і значна кількість приватних фірм поблизу Візового центру, що пропонували своє посередництво у справі отримання віз. Потім наштовхнувся в Інтернеті на критику роботи Візового центру і почув від людей негативні відгуки. Після цього як депутат обласної ради відправляю в кінці серпня 2012 р. у Генеральне консульство Республіки Польща в м. Львові звернення з проханням дати оцінку тому, що почав збільшуватися час очікування від моменту реєстрації апліканта до самого моменту подачі документів. Натомість вирішити питання пришвидшеної реєстрації охоронці Візового центру пропонують за 800 гривень за допомогою посередників, а зокрема фірм, які відкрили свої офіси в околицях Візового центру в м.Івано-Франківську. У зв’язку з цим цікавлюся правовим статусом і режимом внутрішньої роботи цієї установи, а також строками та функціональними повноваженнями стосовно прийняття і подальшого руху заяв аплікантів.
Натомість Генконсульство «ласкаво» відфутболює мене, посилаючись на те, що є консульською установою іноземної держави і його діяльність не регламентується українським законодавством. А ще дипломатичне представництво запрошує мене на зустріч в приміщенні установи.
Ще раз пишу звернення в Генконсульство, в якому пояснюю, що питання, поставлені у попередньому зверненні, стосуються не Генерального Консульства Республіки Польща в Україні, а пункту прийому візових анкет, який відповідно до національного законодавства України є юридичною особою приватного права. Відповідно ця установа не підпадає під ознаки консульських установ чи дипломатичних місій. З подібним за змістом зверненням я звернувся також в обласну прокуратуру.
Обласна прокуратура переадресувала моє звернення для перевірки в обласне Управління МВС, а Генконсульство ще не надало відповіді. Буде продовження…, чи імітація діяльності органів влади?
Сергій АДАМОВИЧ,
депутат обласної ради


ДО ТЕМИ:
А тим часом є і втішні новини. Українці отримуватимуть польські візи безкоштовно за три тижні. Угода з Польщею про скасування оплати за оформлення національних віз набула чинності 15 вересня. Про це на своєму Twitter написав міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.
«Так що ці візи будуть безкоштовні. У 2011-му їх видали десь 200 тисяч. По 20 євро за візу – економія для українців майже 4 мільйони євро на рік», – повідомив міністр.
Як відомо, угода про відміну оплати за національні польські візи була підписана 6 червня.
Очікувалося, що вона набуде чинності в другому кварталі цього року.


Переглядів: 821 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]