Четвер, 28.03.2024, 14:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Грудень » 26 » СЕСІЯ
10:50
СЕСІЯ
Попрацювали з вогником



Вифлеємський вогонь миру надихнув депутатів міськради на плідну роботу без перерви на обід і за чотири з половиною години вони розглянули понад чотири десятки питань порядку денного останньої у цьому році сесії.

У вівторок відбулася 40-а сесія Івано-Франківської міськради. Перед початком засідання пластуни внесли до сесійної зали Вифлеємський вогонь миру – символ добра, любові та справедливості. Також депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих у війні в Афганістані. Після цього приступили до формування порядку денного. Загалом до нього планували включити 51 питання. Однак, за підсумками засідання погоджувальної ради, що відбулась напередодні, секретар міськради Микола Вітенко 18 питань запропонував вилучити, а натомість включити п’ять нових. Інші депутати до порядку денного внесли ще чотири питання. Щоб швидше їх розглянути, депутати вирішили працювати без перерви на обід.

Запити без відповіді
Традиційно сесії міськради розпочинаються з виголошення депутатських запитів. Однак депутати не задоволені рівнем їхнього виконання. На цьому з сесійної трибуни наголосив депутат від «Нашої України» Володимир Балагура. За його словами, відповіді чиновників міськвиконкому на депутатські запити здебільшого нагадують банальні відписки, а то й взагалі залишаються без відповідей. Зокрема, В.Балагура зазначив, що так і не отримав відповіді на свої запити з конкретними пропозиціями щодо вдосконалення дорожнього руху в Івано-Франківську, щодо оптимізації розташування зупинок громадського транспорту на вулиці Галицькій та щодо розширення у місті пішохідних зон.
«У нас нема механізму контролю за виконанням депутатських запитів», – заявив В.Балагура і запропонував створити тимчасову контрольну комісію міськради, яка б взяла на себе цю функцію, включивши до її складу по одному депутату від кожної з фракцій. Ця пропозиція одержала одностайну підтримку депутатського корпусу.

Припинити свавілля забудовника
З таким відчайдушним криком душі звернулись до депутатів міськради мешканці кількох будинків на вулиці Гаркуші. Будівельний конфлікт там триває уже давно і зараз переріс у фазу відкритого протистояння, відвертого ігнорування прав мешканців та погроз на їхню адресу. Люди кажуть, що забудовник, який зводить чергову багатоповерхівку, їх тероризує. У сусідньому будинку відключили воду і світло. Вже дійшло й до застосування сили. А тим часом звернення мешканців у різні інстанції – аж до Адміністрації Президента – залишаються без реагування. Тому доведені до відчаю люди попросили міську владу створити спеціальну комісію для врегулювання цього будівельного конфлікту.
«Я знаю, що цей конфлікт зараз вирішується у судах і ним займалася прокуратура. Я не хочу коментувати рішення судів. Але те, що ви зараз озвучили, – це не припустимо. Тому я звертаюся до присутнього на сесії заступника прокурора щодо реагування на ці факти і створю комісію, яку очолю особисто», – відповів міський голова Віктор Анушкевичус.

Відкрити «залізну завісу»
Івано-Франківська міська рада одноголосно ухвалила звернення до Європейської Комісії, Європейського Парламенту та Ради Євросоюзу щодо відміни віз для громадян України.
Проект рішення «Про підтримку територіальної громади міста Івано-Франківська відкритості Європейського Союзу  для громадян України» з трибуни сесії виголосив депутат від ВО «Свобода» Михайло Малярчук.
У ньому, зокрема, йдеться: «…Історії українського народу та народів країн Європейського Союзу часто переплітались та були нерозривними. Сьогодні ж склалась така ситуація, коли всупереч волі українців вони успадкували пострадянську «залізну завісу» у вигляді збереження візового режиму при в’їзді до країн Європейського Союзу. Таке обмеження неабияк гнітить і принижує нас, як громадян Європи. Ми добре усвідомлюємо те, що довіра є найважливішим чинником, необхідним для скасування візового режиму з боку Європейського Союзу для України. Ми вважаємо, що відкриття кордонів для громадян України не становитиме загроз з огляду безпеки й міграції Європейського Союзу та створить додаткові можливості ділового, культурного, наукового та соціального обміну громадян обох сторін…».
За пропозицією «свободівця» Михайла Сеньківа, це рішення Івано-Франківської міської ради надішлють обласній раді та міським радам міст обласного значення, які теж зможуть до нього долучитися.

Зберегли зелену зону
Мешканці Пасічної вимагають зберегти зелену зону загального користування вздовж дамби річки Бистриці Солотвинської та не продовжувати терміну оренди цієї земельної ділянки під забудову.
Мовою документів цю вимогу пасічнян з трибуни сесії чітко аргументував громадський активіст Тарас Фатула. Він наголосив, що, відповідно до генерального плану Івано-Франківська, ця територія вважається зеленою зоною загального користування. А, відповідно до чинного законодавства та інших підзаконних актів, не допускається будівництво в існуючих зелених зонах, на територіях парків і скверів, водних акваторій тощо. Також зіслався на чинні рішення міської ради щодо заборони забудови площ зелених насаджень і рекреаційних зон та щодо відведення земельних ділянок під парки і сквери. «Просимо врахувати ці факти і не допустити передачу в оренду будь-яким особам цієї земельної ділянки під забудову», – звернувся Т.Фатула до депутатів міськради.
Як зазначив депутат від мікрорайону «Пасічна» Роман Харук (фракція ВО «Свобода»), попередній термін оренди цієї земельної ділянки завершується 30 грудня цього року. Тому він запропонував проект рішення про заперечення щодо продовження терміну її оренди. За словами начальника управління земельних відносин міськвиконкому Кирила Обладана, таке рішення міськради не виходитиме за межі правового поля і цілком можливе. 35-ма голосами депутати міськради його підтримали.

Злагоджена робота
Також депутати міськради розглянули блоки економічних, земельних та орендних питань, з яких ухвалили відповідні рішення з урахуванням думок профільних комісій міськради та виконавчого комітету. Зокрема, затвердили звіт про виконання міського бюджету за дев’ять місяців та внесли зміни до міського бюджету на 2013 рік; схвалили у новій редакції рішення «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Івано-Франківської міської ради»; погодили інвестиційну програму державного міського підприємства «Івано-Франківськтеплокомуненерго» на 2014 рік; внесли доповнення до програми приватизації комунального майна та зміни до методики розрахунку і порядку використання плати за оренду об’єктів комунальної власності.
З огляду на попередній розгляд цих питань на засіданнях міськвиконкому і профільних комісій міськради, за більшість з них депутати голосували практично без обговорення. Основні рішення 40-ї сесії міськради будуть опубліковані у нашій газеті.
Левко КУТИНСЬКИЙ
Фото Тараса ЯКОВИНА


Переглядів: 617 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]