Четвер, 18.04.2024, 16:01
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 14 » САМОВРЯДУВАННЯ
21:23
САМОВРЯДУВАННЯ

Не той уже футбол

Цього року сільській футбольній команді Вовчинця «Бистриця» виповнюється 90 років.

На жаль, останнім часом команда, яка колись досить непогано грала, вболівальників успіхами не радує. Можливо, і на це дуже сподівається сільська влада, ситуація зміниться з введенням в експлуатацію нового футбольного поля на майбутньому сільському спорткомплексі, яке заплановане на червень цього року.
Як повідомив сільський голова Вовчинця Михайло Назар, під майбутній спорткомплекс відведено 1,5 га землі. Уже спланували і засіяли газон головного футбольного поля розміром 68 на 104 метри, придбали газонокосарку для догляду за ним. Згодом змонтують систему поливу, зведуть роздягальні. Також у спорткомплексі передбачені місця для двох міні-футбольних полів, тенісних кортів, волейбольного майданчика.
Ще один повномірний міні-футбольний майданчик розміром 42 на 25 метрів зі штучним покриттям є на території школи. За словами М. Назара, він один з кращих у місті. Тренуватимуться і грати тут зможуть не лише діти, але й дорослі. Хоча саме на дітей та юнацьку футбольну команду, яка зайняла друге місце у чемпіонаті міста 2012 року, сільська влада покладає найбільші надії.
«На жаль, футбол перейшов межу спорту як гра для задоволення, підтримки здорового способу життя і набув комерційного характеру. Багато хто вважає, що, граючи у футбол у сільській команді, їм за це мають платити, – каже М. Назар. – А колись хотіли грати – і грали. Якщо хтось купив команді нового футбольного м’яча – це була велика радість. Тому щодо розвитку футболу у селі, то вся надія на молодь, яка ще не зіпсована комерційними відносинами у футболі. Наше завдання – дати їм базу для тренувань, і ми це робимо».
Сільський голова Вовчинця також додав, що сільська влада має намір структуру місцевого спорту зробити більш організованою. На його думку, є потреба у створенні громадського об’єднання, спортивного клубу чи фізкультурно-спортивного товариства, які мали б долучитися до розвитку спорту на селі і відчути за це відповідальність. «У нас уже є ініціативна група мешканців, депутатів сільської ради, підприємців, які вболівають за розвиток спорту, футболу зокрема. Вони вже багато для цього зробили і, сподіваюсь, робитимуть й надалі», – каже М.Назар.
Переглядів: 615 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]