Субота, 20.04.2024, 11:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 29 » САМОВРЯДУВАННЯ
11:13
САМОВРЯДУВАННЯ
Івано-Франківська міська рада відкрита для громади

Два роки моєї роботи у міській раді були непростими, проте водночас доволі плідними. Посада секретаря міської ради – це своєрідний місток, який покликаний налагоджувати плідну співпрацю між представницькою і виконавчою владою. Свою діяльність впродовж двох років я старався націлити на якомога ширше сприяння роботи як депутатського корпусу, так і міського виконкому. Моя робота на посаді секретаря міської ради насамперед була спрямована на відкритість та прозорість роботи міської влади.

- Найголовнішим завданням для мене було повернути довіру громади до своїх обранців та зробити діяльність міської ради якомога відкритішою та прозорішою
З цією метою мною ініційовано створення громадської ради при Івано-Франківській міській раді. До її складу увійшли 36 делегованих представників від громадських організацій міста. Це представники різноманітних сфер – підприємців, митців, освітян, медиків, а також молодіжних, благодійних та релігійних організацій, об’єднань ветеранів, інвалідів та культурних товариств. Сьогодні через громадську раду при міській раді проходять більшість питань, які виносяться на сесії міськради. Члени дорадчого органу мають можливість висловлюватись щодо проектів рішень і вносити до них пропозиції.

- Робота з громадою та з кожним окремо взятим мешканцем нашого міста були з першого дня для мене пріоритетними

За цей час я провів 32 прийоми громадян з особистих питань, під час яких спробував допомогти у вирішенні проблем близько 470 громадянам нашого міста.

- З моєї ініціативи рішенням сесії міської ради створена офіційна веб-сторінка Івано-Франківської міської ради

Сьогодні на сайті кожний мешканець міста може побачити роботу депутатів та їх фракцій. Тут розміщено інформацію про депутатські прийоми. Також на сайті публікуються усі без винятку проекти рішень та електронна база рішень як міської ради, так і її виконавчого комітету.

- Впровадження прямої трансляції сесійних засідань міської ради

Мешканці Івано-Франківська та усі бажаючі матимуть змогу повноцінно спостерігати в режимі відео он-лайн трансляції на сайтах Івано-Франківської міської ради (www.mrada.if.ua) та  виконавчого комітету міської ради (www.mvk.if.ua) роботу міського представницького органу та обранців.

- З допомогою моїх колег-депутатів відновлено роботу депутатського клубу

На засіданнях депутатського клубу депутати детально вивчають всі проекти рішень, які пропонуються до розгляду сесії. За допомогою консенсусу ми визначаємо доцільність їх прийняття. Засідання депутатського клубу, є тією робочою платформою, яка дозволяє вислухати думку представника кожної із депутатських фракцій.

- Проведення щорічного звіту депутатів перед їхніми виборцями

Шосте скликання Івано-Франківської міської ради, як жодне із попередніх, намагається зробити доказ того, що, будучи при владі, виконання закону є безапеляційним. Проведення річних звітів роботи обранців є тому доказ. Спілкування, звіт перед мешканцями міста дозволяє багато чого зрозуміти: чи йде влада правильним шляхом, чи діють ті основи господарювання у місті, які закладаються у сесійній залі, на яку галузь життєдіяльності потрібно першочергово направити зусилля. Без довіри та взаєморозуміння громадськості із владою шлях до розвитку закритий. Надіюсь, що така практика взаємодії з громадою й надалі працюватиме у Івано-Франківську.

- Організація навчальних тренінгів та семінарів для депутатів міської ради

Неодноразово для депутатів міської ради Інститут політичної освіти та Міжнародний республіканський інститут проводили навчальні семінари. Учасники семінарів брали участь як в інформаційних лекціях, так і у практичних вправах задля ефективної депутатської діяльності.

- Прийнято Програму розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства в м.Івано-Франківську на 2012-2015 роки

У нашому місті, порівняно з іншими містами України, громадянська ініціатива на високому рівні, проте самої лише констатації цього факту є замало. Саме з метою забезпечення подальшого розвитку інститутів громадянського суспільства, а також забезпечення належного виконання депутатами ради звернень та доручень виборців мною була ініційована ця програма. Основним з очікуваних її результатів є максимальне залучення мешканців до вирішення проблем міста. І саме результати першого міського конкурсу проектів та програм є тому свідченням. Завдяки програмі вже у 2012 році ініціативним групам будинкових комітетів та громадських організацій вдалось реалізувати корисні справи на суму 450 тисяч гривень.
Таким чином міська рада намагається створити умови, що сприятимуть та заохочуватимуть населення міста самоорганізовуватись.

- Створено Спілку секретарів місцевих рад Івано-Франківської області

Мета створення об'єднання – покращити співпрацю між органами місцевого самоврядування краю. Сьогодні місцеве самоврядування залишилось останнім острівцем демократії в державі. Воно покликане протистояти узурпації влади, яку здійснює режим Януковича. У цьому солідарні депутати практично всіх місцевих рад області. Можете бути впевнені, що ми продовжуватимемо чинити спротив антиукраїнським діям центральної влади.
Переглядів: 640 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]