Середа, 24.04.2024, 04:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 29 » САМОВРЯДУВАННЯ
11:11
САМОВРЯДУВАННЯ
Захист національних інтересів

Впродовж двох років діяльності у міській раді як депутат та секретар чимало уваги та зусиль приділяв загальнодержавній політиці. Івано-Франківськ віддавна вважався так званим галицьким П’ємонтом, а його громада завжди брала участь у вагомих загальнодержавних політичних зрушеннях. Діяльність міської ради 6-го демократичного скликання припала на складний час окупаційної українофобської влади на чолі з неукраїнським Президентом. Урядова політика спрямована на гноблення українців, переписування історії, нищення культурних та історичних цінностей Української держави не могла залишити осторонь і місцевих депутатів. В нинішніх умовах міська рада, виражаючи інтереси громади Івано-Франківська, докладає усіх зусиль для відстоювання української позиції у різних галузях. Це зумовлено постійними антиукраїнськими діями центральної влади на чолі з Януковичем та Азаровим.


- Заяви та звернення до уряду та Президента щодо захисту національних інтересів Української держави
Практично на кожній сесії мною як делегованим представником громади в органі місцевого самоврядування ініціювалося прийняття ряду звернень до уряду, Президента, депутатів Верховної Ради з приводу болючих проблем життя українців у нашій державі. Ми вимагали ветувати Податковий кодекс, виступали проти «ручного» керування урядом бюджетними ресурсами місцевих громад, з приводу закриття української бібліотеки у Москві ухвалили звернення з вимогою припинити обмеження національних прав українців у Росії. Івано-Франківськ став одним із небагатьох міст, де було ухвалено рішення про заборону вивішування радянської символіки на 1 та 9 травня. Категоричну незгоду висловила міська рада і проти запровадження так званої «пенсійної реформи».

- Активний спротив та категоричне невизнання українофобського закону про двомовність

Включення законопроекту про двомовність у порядок денний сесії Верховної Ради стало яскравим свідченням антиукраїнської політики та викликало значний спротив. Таким чином у червні я був ініціатором проведення позачергової сесії Івано-Франківської міської ради та прийняття звернення до Президента щодо невизнання цього закону. А у серпні, при прийнятті питання двомовності у другому читанні, організував роботу мобілізації та чергового пікету у столиці.

- Запроваджено доплату ветеранам ОУН та УПА

Приймаючи бюджет міста на 2012 рік, було закладено щомісячну доплату ветеранам ОУН-УПА та дивізії «Галичина». Незважаючи на загальнодержавну політику, котра досі не визнає вояків Української Повстанської Армії, в Івано-Франківську на рівні місцевого самоврядування вшановували пам'ять повстанців, святкували визначні дати діяльності УПА. А для того, щоб відзначити неоціненний внесок сивочолих ветеранів, котрі воювали під червоно-чорними прапорами, затверджено щомісячну доплату до пенсії у розмірі 500 грн.

- Перейменовано вулиці міста іменами визначних українських діячів

Рухаючись в національно-патріотичному руслі, практично одразу після отримання депутатських повноважень було озвучене рішення про найменування вулиці в нашому місті іменем відомого українського кінорежисера, націоналіста Юрія Іллєнка.

- Ініційовано рішення щодо спорудження пам’ятників визначним українським діячам та героям

Наше місто історики називають культурною столицею Західної України. Адже саме Івано-Франківськ, колишній Станіславів, дав Україні чимало героїв, був осередком діяльності визначних українських діячів.
Уособлюючи національно-культурну спадщину не тільки нашого краю, але й всієї України, наше місто активно поповнюється новими пам’ятниками та меморіальними дошками. Мною як вихованцем «Пласту» запропоновано спорудження першого в Україні пам’ятника Пластунам, що не зрадили своїх присяг. Тільки цього року місто отримало пам’ятник Борцям за волю й незалежність України в мікрорайоні «Пасічна» та споруджено пам’ятник Євгенові Коновальцю. У різних мікрорайонах міста вдалося відкрити меморіальні дошки великим українцям: Іванові Мазепі, Йосипу Сліпому, Семену Височану, Михайлові Дяку, Марку Боєславу, Ярославу Василишину. Ці визначні люди своїм неоціненним вкладом в українську історію заслужили увіковічнення слави та визнання, тож меморіальні дошки на їхню честь – данина пам’яті та історичної справедливості.

- Розпочато реставрацію в’їзної брами комплексу Палацу Потоцьких

Завдяки нашій ініціативі та громадському тиску вдалось зрушити з місця давно наболіле питання реставрації історичної та архітектурної пам’ятки в’їзної брами Палацу Потоцьких. Власник комплексу ТзОВ «Карпатська нафтова компанія» взяла на себе зобов’язання відреставрувати браму, а відтак і весь комплекс палацу. Зараз я висловлюю щирі сподівання на те, що власник виконає свої зобов’язання і місто прикрашатиме чудовий культурно-мистецький комплекс.

- Впорядкування продажу алкогольних напоїв в міських закладах торгівлі

Торговельно-алкогольний хаос вимагав негайного втручання. З метою забезпечення морально-етичних принципів, запобігання вільному доступу дітей до міцних напоїв ініційовано та винесено на сесії проект рішення «Про впорядкування торгівлі алкогольними та слабоалкогольними напоями на території міста Івано-Франківськ». Таким чином вдалося заборонити продаж алкогольних напоїв після 22.00 в закладах торгівлі, а також виключити алкоголь у закладах, що знаходяться поблизу навчальних закладів.

Переглядів: 659 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]