П`ятниця, 19.04.2024, 01:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 24 » РЕЗОНАНС
11:06
РЕЗОНАНС
Спортовців відправляють на Чукалівку
Епопея з вибором місця для будівництва Палацу спорту в Івано-Франківську триває. Нещодавно обласні чиновники назвали нову адресу, за якою може розміститися довгоочікуваний об’єкт. Це приміське село Чукалівка, що належить до Тисменицького району.
Як відомо, спершу Палац спорту хотіли звести на території 63-го котельно-зварювального заводу з виходом на вулицю Микитинецьку. Там є чотири гектари вільної від забудови землі. Проте домовитися з підприємством про відчуження ділянки не вдалося, оскільки те перебуває у стадії перепідпорядкування.
Іншої вільної площі достатніх розмірів в місті не знайшли. Відтак було кинуто клич сільським радам, що входять до складу обласного центру. Загалом їх п’ять, однак бажання поділитися територією висловив тільки Вовчинець. В районі сільського стадіону на березі Бистриці є потрібна ділянка. Правда, берег тут неукріплений, а роботи із зведення захисної дамби суттєво піднімуть загальну вартість проекту. Тож цей варіант відхилили.
Не пройшли також пропозиції приміських Угринева і Підпечар. Залишився лише один варіант – Чукалівка. Землі тут з лишком. Депутати сільради вже проголосували (одноголосно!) за виділення відповідної ділянки. Натомість населений пункт отримає водогін і каналізацію.
Одна за одним підтримали ідею зведення Палацу спорту у згаданому селі й профільні комісії облради. Крапку у бюрократичних процедурах, як очікується, завтра поставлять обласні депутати. Словом, суцільна ідилія…   
Проте в історії з вибором місця під спорткомплекс не все так однозначно. П’ять гектарів, про які мовиться нині, знаходяться у районі об’їзної дороги за 300 метрів від міського кладовища. Та сім з половиною кілометрів від центра Івано-Франківська, на думку обласних можновладців, не така вже й далека дорога. Поруч з палацом буде паркінг на кількасот авто, – кажуть вони.
Перепрошуємо, однак левова частка франківців живе не у центрі, а в Пасічній чи на Позитроні. З вулиці Симоненка, приміром, легше дістатися Тисмениці, аніж Чукалівки. І далеко не всі мають автівки. Тож як вболівальник має потрапити додому після матчів «Говерли», що завершуються о 21-й, невідомо. Чи не буде так, як у Львові, де від нового стадіону до найближчої зупинки громадського транспорту майже півтора кілометра?
Позицію провідних клубів міста щодо нового будмайданчика наразі з’ясувати не вдалося. Минулого тижня, коли засідали обласні чиновники, «Говерла» і «Ураган» переймалися єврокубковими баталіями. Тож нині вони лише вникають у деталі.
Йдеться не тільки про місце розташування спорткомплексу. Від самого початку клуби висловлювали бажання частково інвестувати у споруду власні кошти. Однак, згідно з останніми заявами можновладців, Палац спорту стовідсотково перебуватиме у комунальній власності. То що, арену зводитимуть бюджетним коштом? Нещодавно облрада виділила 300000 грн. на проектно-пошукові роботи. Проте сама споруда потягне на кількадесят мільйонів гривень.

Переглядів: 807 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Flip  
0
Super exiectd to see more of this kind of stuff online.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]