П`ятниця, 29.03.2024, 08:27
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Грудень » 27 » ПРИТРАФУНКИ
11:56
ПРИТРАФУНКИ
Повірили в кінець світу
У Войнилові Калуського району подружжя пенсіонерів мало не загинуло в очікуванні апокаліпсису.
Сусіди, зауваживши, що старенькі не виходять з будинку вже два дні і реве негодована худоба, звернулися до селищного голови, а той викликав міліцію. Слідчо-оперативна група Калуського МВ УМВС разом з війтом та родичкою пенсіонерів мусила зламати замок на вхідних дверях, замкнених зсередини.
Побачене їх вразило: старенькі лежали на ліжках при повній свідомості, але в дуже холодній хаті. Господарі пояснили, що чекали кінця світу і через це вже два дні нічого не їли та не опалювали будинок. Дивакувате подружжя негайно забрала швидка медична допомога. На думку медиків, в такому холоді пенсіонери могли не дожити до ранку…

Азарт коштує дорого

За вбитого трирічного самця козулі європейської браконьєрам доведеться заплатити штраф – 8 тис. гривень.
У неділю, 23 грудня, на території приватного мисливського господарства поблизу с.  Лісний Хлібичин рейдова бригада Коломийського МВ УМВС та обласного управління лісового та мисливського господарства затримала чотирьох чоловіків з рушницями, двоє з яких несли на палиці тушу козулі.
Слідчо-оперативна група, викликана на місце події, з’ясувала, що двоє місцевих жителів та їхні приятелі з Коломиї й Отинії полювали незаконно, не маючи ліцензії на відстріл парнокопитної дичини. Один з чоловіків пояснив, що вони хотіли вполювати зайця, але коли на нього вибігла козуля, то спрацював мисливський азарт. За висновком спеціалістів, вбитому самцеві козулі європейської близько трьох років. За нього браконьєрові доведеться заплатити штраф у розмірі восьми тисяч гривень.

Лісова красуня і гості зі Сходу

У ніч на суботу, 22 грудня, мобільна група Надвірнянського РВ УМВС України зупинила автомобіль «КамАЗ», а відтак мікроавтобус «Мерседес», вщерть завантажені ялинками без жодних супроводжуючих документів. Згодом у вантажівці нарахували 579, а в бусі – 75 деревець.
Як з’ясували правоохоронці, водіїв з Тернопільщини найняли двоє молодих громадян Азербайджану, які пред’явили посвідки на тимчасове проживання у цій області. За словами азербайджанців, ялинки вони купували по 15-20 грн. у людей в одному з гірських сіл Надвірнянського району, щоби перепродати їх у Тернополі.
Ялинки передано на зберігання в Надвірнянський держлісгосп і відкрито кримінальне провадження за вчинення крадіжки. Працівники міліції встановлюють осіб, у яких іноземці придбали ялицю та ялину європейську. За кожне деревце «лісорубам» нарахують штраф по 225 гривень.
Нагадаємо, що відповідно до законодавства, на хвойних деревах, які перевозять, переносять чи реалізовують на новорічних базарах, повинні бути прикріплені спеціальні чіпи з штрих-кодом. Якщо ж їх немає, то це значить, що ялинки зрубані незаконно. З початку операції «Ялинка», що оголошена з 15 грудня, прикарпатські правоохоронці виявили 11 фактів незаконної заготівлі новорічних ялинок та вилучили понад тисячу дерев на суму понад 32 тис. гривень.

За повідомленнями СГЗ УМВС в області

Переглядів: 689 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]