Четвер, 25.04.2024, 18:26
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Вересень » 5 » ПРЕМ'ЄРИ
09:44
ПРЕМ'ЄРИ
В Івано-Франківську створили свою казку
1 вересня на екрани ОТБ «Галичина» вийшов новий творчий продукт – музичний фільм «Казка гірських вітрів». Фільм сприйняли неоднозначно, у соціальних мережах із цього приводу одразу почали точитися різні обговорення, мовляв, це не професійно і т.д. На щастя, знайшлися і такі, хто позитивно відгукується про творчість місцевих ентузіастів.
Фінансово допоміг втілити задумане у життя народний депутат України Олександр Сич. Проте він не називає конкретної суми, адже, за його словами, точного кошторису ніхто не підбивав. Гроші виділялися, як тільки виникала потреба.
«Я тішуся, що у нашому збіднілому українському інформаційному просторі з'являються такі продукти, як цей музичний фільм «Казка гірських вітрів». Переглянувши сценарій, побачив, що всі ідеї, закладені у ньому, абсолютно відповідають тим цінностям, які сповідую я, моїм поглядам. Це, зокрема, і слова головного героя, коли він стверджує, що перебуває на своїй, Богом даній землі і нікому її ніколи не продасть», – наголосив Олександр Сич.
Загалом у фільмі звучить 14 музичних композицій. Деякі з них уже давно відомі («Анничка» Володимира Яцоли, «Не шукай любисток» Ігоря Іванціва), а деякі написані спеціально для фільму («Повітруля», «Віночок», «Я стану вітром», «Приворотне зілля»).
Творча група, якою керувала редактор музичних програм Оксана Лісовська, переконана, що це перший, але далеко не останній схожий проект.
«Ми придумали простеньку, звичайну історію дружби й симпатії молодих людей, – розповіла автор ідеї Оксана Лісовська. – Все це відбувається на тлі Карпатських гір». У фільмі використано музику місцевих композиторів, а також окремі відеокадри з архіву журналіста Ярослава Гретчука. Головні ролі у фільмі виконали учасники вокальної студії «Ліра».
Той, для кого карпатські краєвиди дуже знайомі, може вкотре помилуватися знайомими місцинами. Зйомки фільму тривали 4 місяці в Івано-Франківську, Калуші, Вістовій, Микуличині, Галичі, Маняві і Саджаві, Ясенові та у Верховинському районі.
Дмитро ГУСАК


Переглядів: 622 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]