П`ятниця, 19.04.2024, 04:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Серпень » 2 » ПОРАДИ
09:39
ПОРАДИ
Як зробити малогабаритну квартиру комфортнішою

Малогабаритні квартири з їх маленькими кімнатками створюють багато незручностей власникам, які хочуть максимально комфортно жити в своїй оселі. Якщо неможливо зробити капітальні зміни планування квартири, то як збільшити простір кімнати? Як зробити кімнату просторішою і комфортнішою? Пропонуємо вам кілька корисних порад на цю тему.

Вікна
Як правило, в малогабаритних квартирах встановлені не надто великі вікна. Саме тому для збільшення простору маленької кімнати зверніть увагу на вікна. Якщо ви збираєтеся змінити старі вікна і встановити нові, тоді вибирайте вікна з мінімальною кількістю перегородок. На вікнах у кімнатах  тюль і штори повинні бути легкі й повітряні. Купіть штори з легких натуральних тканин та світлих кольорів. Уникайте складних форм, додаткових прикрас та елементів. Простір біля вікна має бути максимально світлим і вільним.

Стіни і стеля

Якщо в кімнаті ви не плануєте робити ремонт, то в такому випадку вам потрібно прибрати занадто громіздкі елементи інтер’єру. Найкращим варіантом збільшення простору малогабаритної кімнати є світлі стіни і стеля. Якщо ви хочете збільшити висоту кімнати, використовуйте світлі шпалери з вертикальними смугами. Для візуального розширення об’єму кімнати, розбийте її на зони. Застосування стелевих панелей не рекомендується, оскільки вони обтяжують стелю, роблячи її низькою і громіздкою.

Меблі

Основним правилом малогабаритної кімнати є наявність ергономічних і практичних меблів, які не будуть займати весь простір кімнати. Найоптимальнішим варіантом може бути установка вбудованих меблів: вбудовані в стіну шафи-купе і полиці. Журнальний столик і стільці можуть мати незвичайну форму, при бажанні можуть легко складатися. Якщо в кімнаті знаходиться диван, на якому ви спитe, то віддайте перевагу моделі, яку можна легко зібрати. В зібраному вигляді такі дивани займають значно меншу площу.
Якщо в кімнаті є телевізор, то встановіть його на невелику підставку. Ідеальним варіантом є придбання тонких плазмових телевізорів, але якщо у вас немає такої можливості, то просто поставте телевізор в кутку, щоб він не заважав вільному пересуванню по кімнаті. Замість персонального комп’ютера користуйтеся ноутбуком, щоб не було потреби встановлення окремого стола для роботи за комп’ютером.

Освітлення

Для малогабаритних кімнат установка підвісних люстр дуже небажана. Для створення комфортного та м’якого освітлення встановіть точкові світильники по периметру кімнати. Кількість світильників можете вибрати на свій розсуд. Точкові світильники можуть забезпечити більш точне і рівномірне освітлення кімнати в порівнянні зі стандартними підвісними люстрами. Крім того, встановлені по периметру світильники допоможуть візуально збільшити простір вашої кімнати.

Двері

Сьогодні все більшою популярністю користуються розсувні міжкімнатні двері. Такі двері зручні та мають багато переваг: вони звільняють простір, як у коридорі, так і в кімнаті, не скриплять і не стукають, у порівнянні зі стандартними розпашними дверима. Як правило, такі двері встановлюються на спеціальні підвісні механізми, які кріпляться як до підлоги, так і до дверної коробки.

Аксесуари

Якщо в кімнаті є великогабаритні аксесуари, то їх слід забрати. У такій кімнаті все повинно бути максимально доступним і зручним. Дзеркало в кімнаті встановлюйте без масивної важкої рами. Основні матеріали, які будуть присутні в кімнаті, повинні бути легкими, створювати відчуття вільного простору.
Заберіть з кімнати все зайве. Звучить банально, але без цього не обійтися. Залиште тільки те, що використовується за своїм прямим призначенням. Поки кожен сантиметр житлової площі завалений «потрібними» речами, простір в кімнаті залишиться маленьким і тісним.
Сподіваємося, що описані поради допоможуть вам збільшити простір вашої кімнати і отримати максимум задоволення від нового дизайну вашого житла.
Переглядів: 780 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]